Opel Vectra: verbruik volgens bc na een tijdje drastisch omhoog

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti 110kw

Heb een Vectra station Cosmo 1.9 cdti 150 PK, mijn probleem is dat na een tijdje rijden het verbruik op de boardcomputer ineens omhoog schiet.
Bijvoorbeeld wegen waar je 80 km/u mag, zit ik normaal op 4,5 á 5,0 l/100km zit ik na een tijdje op 11 á 12 l/100km. Stationair normaal op 0,6 l/h later op 3,5-4,0 l/h, tevens bij dat hoge verbruik stationair voel ik de auto heel lichtjes schokken ofwel onregelmatig lopen. Nadat ik de motor heb afgezet en weer start gaat het heel lang goed. Wat zou dit kunnen zijn??

JAVAMASTER

Geplaatst door JAVAMASTER (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JoeNeL (0), 15 jaar geleden

Geen foutcodes? Ik denk dan aan een krukassensor, maar dan zou je een foutcode moeten hebben.

henk benzinetank (0) PRO, 15 jaar geleden

Auto uitgerust met een roetfilter? zoja, dan is deze aan het regenereren, en dit proces moet je nou net NIET onderbreken...


Henk

JoeNeL (0), 15 jaar geleden

Goed punt. Ik had duidelijk niet ver genoeg nagedacht :-)

JAVAMASTER (0), 15 jaar geleden

De auto is idd uitgerust met een roetfilter. Heb net een rit van bijna 3 uur achter de rug. Ongeveer de eerste 8 a 10 minuten was het verbruik weer heel hoog, was gewoon doorgereden en had daarna helemaal geen problemen meer.
Bedankt ben weer wat wijzer geworden, vond het alleen vreemd dat het bij de laatste 10 ritten zo was. Voorheen was het me eigenlijk nooit opgevallen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.