Opel Vectra: verklikkerlicht voor uitlaatgascontrole

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti

Na uitgebreide reparatie aan mijn beide voorveren met soldering van de kabel van de abs-sensor, auto weer retour gekregen van de erkende Opeldealer in de buurt.

Tevens werd mij medegedeeld dat de distributie en nog een andere snaar vervangen moesten worden (distributie net 30dkm geleden gebeurd, alsmede de revisie van de automatenbak). Heb dit dus maar even achterwege gelaten.

Denk je dat alles goed is krijg je het volgende:
controlelamp voor onderhoud gaat branden ( nog 10.000 km te gaan voor de beurt). ?? deed dit niet voor we hem wegbrachten. Verklaring Opeldealer: moet binnekort een beurt hebben.

Auto schokt af en toe zeer licht, lijkt eigenlijk meer op een keer slikken. doet dit nu ongeveer 2 dagen maar slechts een enkele keer.
Sinds vanmiddag gaat dan ook nog eens het lampje branden van het uitlaatgascontrole. (verklikkerlicht) Ook tijdens het rijden blijft deze branden.
Wat zijn raadzame stappen om te gaan ondernemen hierin.
Alle hulp/advies is welkom.

Harald67

Geplaatst door Harald67 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

Dat van die distributie snaar komt vreemd over, deze gaan elke 150000 km, maar wat gaven ze als reden? Onderhoudsbeurten gaan elke 30000 km. Waarschijnlijk zijn ze dit vergeten te resetten of moet hij echt voor een beurt?
Tja en die foutmelding moet je uit laten lezen, roep de code hier maar even dan.

Gr. Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.