Opel Vectra: Verlichting achter werkt niet goed

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 i

Opel Vectra gts 18 i

Ik heb een probleem met de achter lichten, Zekeringen zijn goed, de lampen zijn ook goed de achterlichten bestaan uit 5 lampen per unit

Linker licht:
Richting aanwijzer doet het goed.
Remlicht doet het niet.
Verlichting Doet het wel.
Mistlamp doet het wel.
Achter uitrijlamp doet het wel

Rechter licht"
Richting aanwijzer doet het niet.
Remlicht doet het wel.
Verlichting op plek van remlicht en brand halve kracht.
Mistlamp doet het niet.
Achter uitrijlamp doet het niet.

Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen b.v.d.

Santa Fe van Harry

Geplaatst door Santa Fe van Harry (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

kaleido 1 (2980) PRO, 9 jaar geleden

Zit er een box linksachter in de kofferbak met een aantal zwart/gele draden voor het remlicht ?
Zoja , meet eens op de box , 1 draad waarschijlijk geen signaal , box defect.

kleijn (0), 9 jaar geleden

Zou ook eens naar je massa kijken ff blank maken

Santa Fe van Harry (0), 9 jaar geleden

Massa heb ik al geprobeerd, rechtstreeks van de accu geen resultaat.
Ik ga vandaag de box met gele draden proberen, 1 vraag met contact aan of uit?

Santa Fe van Harry (0), 9 jaar geleden

Hoi Kaleido 1

Bedoel jij de zekeringskast met en bruine zwarte blauwe en grijze stekkers. ik stuur er een foto bij, wil jij dan even kijken waar ik moet zijn en of dat de goede is

kaleido 1 (2980) PRO, 9 jaar geleden

Als dit de box is die links achter in de auto zit , heb je de goede te pakken.
Zit er voor het remlicht een 21w enkelpolige lamp in ?
Zoja dan brand deze mee met de gewone verlichting ? op 4v
Als je op de rem gaat staan , moet er op deze zelfde draad 9v of meer komen te staan.
Dus even kijken welke bedrading , kleur , er op het remlicht zit en meten .

Santa Fe van Harry (0), 9 jaar geleden

Hoi Kaleido 1
Ik heb het linker en rechter licht gemeten.

Linker licht
knipperl. 9v
licht+rem 0v
licht 2.4v
mistlamp 12v
achteruit rij lamp 12v

Rechter Licht
knipper 0v
licht+rem 3+11.5v
licht 0v
mist 0v
achteruit rij lamp 0v

Ik hoop dat je mij kan vertellen wat het is.
Dit de box die links achter in de kofferbak zit

kaleido 1 (2980) PRO, 9 jaar geleden

Dit signaal is gemeten bij de lampen of op de uitgang op de box ?
Er komen ook signalen de box in van voren , heb je de ingaande signalen ook gemeten ?

Santa Fe van Harry (0), 9 jaar geleden

Ik heb op de box gemeten op de bedrading van de achterlichten één stekker ruim 3 volt op de andere stekker0.02 v lamp brand zwak ander draad 0.0v lamp brand niet. één stekker heeft twee grijs/zwarte draden 0.02 en 0.0 volt en waar één grijs/zwarte draad op zit geeft ruim 3 volt
Die zijn van de verlicht achter

kaleido 1 (2980) PRO, 9 jaar geleden

Heb nog niet een duidelijk antwoord denk ik , deze waarden zijn de inkomende , van voren , of de uitgaande naar de lampen ?

Santa Fe van Harry (0), 9 jaar geleden

als ik het goed heb gemeten 3 volt komt van voren en de 0.0en0.02 gaan naar de achterlichten

kaleido 1 (2980) PRO, 9 jaar geleden

Er gaat dus wel spanning de box in maar er komt niets uit , eventuele zekeringen zijn goed , ook op de box , daadwerkelijk gemeten en niet door middel van kijken , het is soms niet te zien dat hij stuk is maar wel te meten .
Als dat inderdaad allemaal in orde is , dan is volgens mij gewoon de box defect.

Santa Fe van Harry (0), 9 jaar geleden

Hallo Kaleido
ik heb de box (zekeringskast) besteld.
Als ik hem er ingebouwd hebt hoor je van mij de resultaat.

Vast bedankt voor het helpen hier mee

Santa Fe van Harry (0), 9 jaar geleden

Hoi Kaleido

Top alles werkt weer, het lag aan de box net de andere ingebouwd en alles werkt weer naar behoren.
Bedankt voor de goede informatie.

gr Harry

kaleido 1 (2980) PRO, 9 jaar geleden

Graag gedaan.

meriva7673 (0) PRO, 9 jaar geleden

En die "box" moet niet worden geprogrammeerd ?

Gr. MERIVA

Hans4040 (525) PRO, 9 jaar geleden

Blijkbaar niet, want alles werkt weer....

kaleido 1 (2980) PRO, 9 jaar geleden

Klopt , ook al een keer een zafira gehad met een vergelijkbaar probleem , box vervangen en alles werkt gewoon.

Piet Koppers (0), 6 jaar geleden

Ik heb ook dit probleem zijn de stekkers zo te koop...?

kaleido 1 (2980) PRO, 6 jaar geleden

Hier gaat het over de box en niet de stekkers , maar beter een eigen topic beginnen.

Tuurtje85 (105), 1 maand geleden

Ik heb dit probleem aan de voor zijde van me auto. Is dit dan voor de zelfde box ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php