Opel Astra: Verlichting koplampen

Bouwjaar: 1998

Van mijn koplampen voor gaan steeds de lampen stuk. Het zijn H7 lampen en om de week moet ik er wel 1 vervangen dan de rechtse dan weer de linke. Heb ze een paar dagen geleden allebei vervangen nu weer 1 stuk vervang ik deze dan kan ik er op wachten dat binnen een paar dagen weer 1 stuk gaat. Nooit geen last van gehad tot 2 maanden geleden. Er is niks aan de auto gebeurd waardoor dit zou kunnen ontstaan. Ik weet ook niet waar ik zoeken moet om het op te lossen kan iemand mij helpen. Het is een opel astra 2 liter turbo diesel.

marco

marco7111

Geplaatst door marco7111 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jospen (0), 18 jaar geleden

Is een periode geweest waarbij ze het allemaal hadden, wel vreemd dat het nu opeens is.

Weet dat ze "vroeger" om eea te voorkomen/verhelpen er een weerstandje tussen soldeerden.
Even naar de dealer dus,

Suc6

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

even naar de dealer?????

dit is simpel zelf te doen, die dealer maakt je arm, wat die voor een paar weerstandjes solderen vraagt kun je bijna een jaar lang lampen voor kopen.

maar idd dit lost het probleem wel op.

marco7111 (0), 18 jaar geleden

en waar soldeer ik die dan gewoon achter de koplampen achter de fiting

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja gewoon draad doorknipen en de weerstand ertussen zetten.

Willem

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

let wel,

je lichtopbrengst zal iets minder zijn, omdat de lamp minder stroom krijgt.

succes

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan zou je ook nog eens een dikke weerstand moeten gebruiken, beter is het om een diode in serie te gebruiken, die zorgt ervoor dat er 0,6V verlies optreed in de diode, hou er wel rekening mee dat er door de diode 5A loopt.

Maar meet eens wat voor spanning erop komt te staan, en of de massa aansluitnmg wel goed is, als daar iets niet klopt dan kunnen er piekspanningen ontstaan.

rottieroodmax (0), 18 jaar geleden

Maar hoe start jij de auto?Start je de auto en zet je dan gelijk je lampen aan?Als dat zo is heb je kans op piekspanning.Ik heb het ook gehad:starten en gelijk de verlichting aan zetten.De auto vrat lampen.Nu doe ik het anders:Starten en even een paar seconde wachten of alvast gaan rijden en dan pas de verlichting aan.Nu is het over.
gr Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.