Opel Vectra: verlies koelvloeistof

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: X 16XEL

HALLO,

Ik heb verlies van koelvloeistof van 1 liter op 15km;bij stationair draaien (minstens 45 min)blijkbaar geen verlies aan slangen en radiator.Kleur uitlaat normaal.Als het de pakking is zal het wel een dure grap worden zeker?Kan het toch niet de waterpomp zijn die lekt bij het rijden?

Alvast bedankt voor de reacties.


Luc Van den Bogaert-Boom

lv945296

Geplaatst door lv945296 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

eerst je koelsysteem onder druk zetten en controleren op uitwendige lekkage van de motor en daar valt ook de waterpomp onder.
mocht daar niks van tezien zijn laat dan de koppakking testen op lekkage zodat je weet of die lek is of niet zodat je niet voor niks de boel gaat slopen.

groetjes jan.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nou luc...

zo te horen kun je er met de gieter achteraan blijven rennen,

inderdaad eerst even het systeem op druk zetten en lekkage opsporen!dit kun je haast niet over het hoofd zien want het is gewoon enorm veel wat hij verliest!

Stefan

lv945296 (0), 17 jaar geleden

Jan en Stefaan,

Bedankt voor jullie advies;na maandag zal ik meer weten.

Groetjes,

Luc

Remco9405 (0), 17 jaar geleden

kan ook de kachelkraan zijn deze zit onder de motorkap tegen het dashboard aan het is een zwarte klep met 3 dikke slangen en een dun vacuumslangetje.

groet remco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.