Opel Astra Station 1.7TD: Verlies koelvloeistof + olie uit uitlaat bij starten

Bouwjaar: 1995

Sinds enige tijd verliest mijn Astra Station 1.7TD koelvloeistof. Het gaat om een halve liter per week.

Ik heb begrepen dat het kan gaan om de koppaking, maar de auto rookt niet, en er zit ook geen smurrie bij de olie-dop en/of het koelvloeistof-reservoir. In februari heb ik de distributie-riem en de waterpomp nog laten vervangen, en er zit ook een nieuwe sensor in, die de ventilator laat aangaan bij een te hoge temperatuur.

De temperatuur is in de winter niet boven de 90 graden uit gekomen. Toen verbruikte de auto ook nog geen koelvloeistof. Nu komt de temperatuur bij 120 km/u al snel in de buurt van de 96 - 97 graden Celcius. Als ik bij een stoplicht sta, loopt de temperatuur op naar 100 - 101 graden Celsius.

Vandaag merkte ik dat er bij het starten een hele kleine hoeveelheid olie uit de uitlaat was gekomen (lag heel fijn verneveld op de stoep). Heeft dit met elkaar te maken, en wat kan het zijn???

Bjorn1294

Geplaatst door Bjorn1294 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

vermoedelijk draaid stand 1 van de koelfans niet. dit komt vaak door een defecte weerstand achter de voorbumper.

Bjorn1294 (0), 19 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reactie...

Kan dit ook het olieverlies uit de uitlaat bij het starten verklaren?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

niet echt. dat moet een andere oorzaak hebben. maar als de wagen geen overmatig olieverbruik heeft zou ik me er niet te druk over maken.

Bjorn1294 (0), 19 jaar geleden

Auto verbruikt niet overmatig olie. Toch vind ik het vreemd...
Vanmorgen startte de auto wat moeilijker, en toen ie uiteindelijk aansloeg, lag er weer een zwart plakaat (20 bij 20 cm) op de stoep. Of het nu olie is of roet, of een mengsel weet ik niet goed, maar lijkt er nu op dat ie om de paar dagen wat moeilijker start, en dan dit goedje eruit gooit.

Kan het zijn dat dit ergens ophoopt???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.