Opel Astra: Verschillende vragen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6XEL

Hallo,

Mijn einddemper is door de 1e laag heengeroest. Dus ik ben op zoek gegaan naar een goed 2e hands exemplaar. Nu heb ik er eentje gevonden van een x1.6szr, ik heb dus een 1.6xel . Gaat dat lukken? Of moet er perse een zelfde einddemper onder van het zelfde type?

Verder heb ik hier een egr klep en een abs sensor incl naaf die ik in de vakantie wil laten monteren. Enig idee hoelang een gemiddelde monteur hier mee bezig is? EGR is dacht ik niet zo veel werk aangezien hij niet zo verstopt zit als bij een Tigra.

Ook heb ik nog steeds last van de volgende klachten. Vooral s' ochtends trekt de auto zeer slecht op. Dat houdt deze in en schokt. Als ik de auto vervolgens een kwartiertje rijdt dan is er helemaal geen probleem meer. Wel komt het terug als ik een uurtje de auto uitzet en weer weg wil rijden , dan schommelt het toerental ook heftig. Totdat ik weer een kwartiertje onderweg ben, dan gaat ie weer helemaal soepel.

Wie heeft er enig idee?

Alvast bedankt voor de reacties!

James4877

Geplaatst door James4877 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

miel monteur (0) PRO, 17 jaar geleden

Eind demper past gewoon

Naaf voorwiel vervangen en egr voor een ervaren monteur een groot uur werk

James4877 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Miel,

Enig idee wat betreft de klachten?

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

stappenmotor reinigen.

James4877 (0), 17 jaar geleden

Maar dan zou het probleem toch contant aanwezig moeten zijn? Nu is het alleen als ik al een stukje heb gereden en na een half uurtje weer wegrij

miel monteur (0) PRO, 17 jaar geleden

Klacht kan heel goed veroorzaakt worden door egr die je naar ik begrijp toch al wil vervangen

Groetjes miel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.