Opel Astra: VERSNELLINGSBAK VAST

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

graag advies van opel kenners.bij deze astra g 1.8 BENZINE is de versnellingsbak vastgelopen ,is dit een veelvoorkomend kwaaltje bij deze wagen ? wat doe ik het best ,versnellingsbak openhalen of tweedhands of is het nodig om een nieuwe te steken in verband met een mogelijke wijziging van de constructeur aan de versnellingsbak.ik ga morgen het subframe losmaken om de bak te demonteren.
alvast bedankt.

izzi

Geplaatst door izzi (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

zegert (0) PRO, 18 jaar geleden

even wachten met de bak te demonteren. ik weet het niet zeker maar volgens mij kan je als je het bovendeksel vh schakelen er af haalt, probleemloos de versnellingbak uit het huis halen. waarna je alleen de bak in je handen hebt, deze is makkelijk los te repareren of te vervangen.
gr zegert

downforthecause (0) PRO, 18 jaar geleden

Hmmm, het komt weleens voor, ik zou even het deksel eraf halen aan de zijkant (van de 5e versnelling dus) enne kijken of er geen rommel (metaal en/of slijpsel) in ligt...Heb namelijk al een aantal vectra's en astra's gehad waar een lager in stuk was gegaan en het alu. en metaal elkaar hadden opgevreten dus was het huis ook stuk......
Makkelijkste is een 2ehands bak eronder (nieuw is erg duur!) meestal maar zou eerst even kijken...(oja kijk even naar welk type bak F16-F20 enz. enne close of wide ratio)

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk een F-18 bak

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.