Opel Astra: motor draait niet

Bouwjaar: 2002

astra G y17dt 2002
de motor draait niet . Dit is reeds de 3 de keer , telkens met 2 maand tussen . De wagen reed perfect en na een nacht wou hij niet meer draaien . Defectcode P251 Overloopklep . De eerste keer startte hij na een minuut starten , de 2 de keer hebben wij het pompstuurapparaat vervangen . Wat zou het nog kunnen zijn ? Mtorstuurapparaat of overloopklep op de pomp ? Kan je dit klepje afzonderlijk vervangen ???
DANK

opc8275

Geplaatst door opc8275 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opc8275 (0) PRO, 18 jaar geleden

IK heb naar een dieselbedrijf gebeld en zij zeggen ook dat je deze klep kan vervangen maar dat de pomp in principe moet afgeregeld worden . ze kunnen deze klep wel apart bestellen , en denken dat het wel zou moeten lukken zonder afstellen .
Wie heeft hier meer ervaring in ?

grease (0) PRO, 18 jaar geleden

klep wordt wel pwm aangestuurd, is niet een gewone afsluitklep

opc8275 (0) PRO, 18 jaar geleden

amai amai , ik heb het motorstuurapparaat vervangen en de motor draait weer . NU 1 dag later wil hij weer nie starten . Tis telkens de motor een nacht heeft stilgestaan dat hij nie wil . Hij is nog nooit stilgevallen . Steeds krijg ik defectcode P251 OVERLOOPKLEP en P216 CICUIT startregeling inspuiting spanning laag .
Tis echt vree ambetant , nu draait hij weer
wie weet raad ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.