Opel Kadett: vervuilde motor.

Bouwjaar: 1990

Kadette 14 i LIFE.
(de meeste staan al op de sloop ).

Sinds vandaag heb ik mij geregistreerd op problemcar.nl.Het volgende wil ik toch als particulier even kwijt aangaande de kadett van mijn vrouw.Natuurlijk, korte afstanden rijden met zo'n auto is nooit goed, met als gevolg sputteren, niet vooruit te branden, slecht stationair draaien, af en toe zelfs afslaan. Kortom veel afzetting op de klepzittingen.
Tja dan is het ook wel haast gebeurd na 4 jaar, terwijl toch regelmatige beurten gedaan zijn.

We beginnen met het gebruik van FORTE. Toevoegen bij de motorolie. Voor 3 kwartier stationair laten draaien.Tussentijds toerental verhogen naar 3500 ( 1 x per kwartier )totdat tijd verstreken is.
Ongelooflijk wat er met verversen uit komt. Lijkt wel stookolie.
Wat schets mijn verbazing. Stukken beter, het sputteren is al weg, nu de rest nog.
Voordat ik ga tanken gooi ik FORTE (andere specificatie natuurlijk)in de tank en vul hem af tot ongeveer driekwart. Ik had de laatste tijd ook problemen met stationair toerental van de auto. Bij het loslaten van het gaspedaal bleef de auto voor ongeveer 30 seconden op 1500/1600 toeren hangen alvorens te zakken naar 800 toeren. Ik dacht dus aan de stappenteller. Moest op gegeven moment een m6 moertje op het kleine stukje schroefdraad aan de carburateur draaien, waar de aanslag tegenaan komt om de motor een beetje draaiende te houden.
Gelukkig is mijn werk ver van huis, dus de kadett een keertje meegenomen, met als advies om deze rit in zijn 4 te doen, tussen de 3500 en 4000 toeren.Na 65 kilometer uitgestapt te zijn
kon ik het bewuste moertje al van de aanslag afhalen. Motor draait meer constanter. Dit op de terugweg naar huis ook zo gedaan. Mensen het is echt ongelooflijk maar waar. Gewoon pure vervuiling van de motor door de jaren heen. Ik kan dit echt iedereen aanraden om het 1 keer per jaar te doen. Zowel olie als benzine gedeelte.
Dit ouwe beest van 15 jaar oud is gewoon herboren.
Zelf ben ik een fervent Toyota liefhebber, maar bij deze gaat dit binnenkort ook gebeuren, ondanks dat ik geen problemen heb.
Gewoon schoonhouden van binnen.


Dennis





dennis2103

Geplaatst door dennis2103 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mvdkant (0), 18 jaar geleden

zoals de naam al zegt. kadett 1.4 life

motoren van kadett zijn prima en ook na 200000km op benzine (zonder forte). het enige nadeel van de oudere opels is roest.

gr.
martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.