Opel Astra: Verwarming!

Bouwjaar: 1999

Alle ruiten in mijn auto blijven beslaan of ik de aanjager nou wel of niet aan heb en of ik die wel of niet op de ruit gericht heb. Zelfs dan beslaan de zijkanten en bovenkant van mijn voorruit nog ( de zijruiten houden alleen een soort rondje open waardoor ik nog net in m'n zijspiegels kan kijken maar meer ook niet. De achterzijruiten slaan helemaal dicht. Heeft iemand dit al eens zelf gehad en wat is de oplossing?

aaitoe

Geplaatst door aaitoe (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

creijenhoek (0), 19 jaar geleden

Vervang eens het pollenfilter!

Groeten John.

wageral (0), 19 jaar geleden

Hallo aaitoe, ik heb hetzelfde probleem gehad. Mocht het de pollenfilter niet zijn:Draai eens met de regelknop naar de stand dat de lucht naar de voorruit gericht is. Als er dan toch maar erg weinig of geen lucht uitkomt richting voorruit kan het zijn dat dat het draadje aan die schakelaar los is gegaan, waardoor de klep die de luchtstroom regelt niet beweegt. Dat gebeurt bijna automatisch als je de middenconsole er eens hebt uitgehaalt. Dan is het gewoon een kwestie van kabeltje weer in de houder vastzetten en voorzichtig(!) weer in de console monteren en alles werkt weer! Laat je horen of het gelukt is? Groet, Ger

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

werkt de recirculatie klep wel?

m v b (0), 19 jaar geleden

HEB OOK DIT PROBLEEM
MIJN VRAAG WAAR ZIT DIE POLLEN FILTER ERGENS
KAN HET OOK NIET ZIJN DAT DE KLEP KAPOT IS : ALS AAN DE KNOP DRAAI DAN VOEL IK BIJNA GEEN WEER STAND
HEB AL ERG VEEL PROBLEMEN GEHAD MET DEZE OPEL ASTRA 2.0 DTL 1999

GROETEN MARTIEN

wageral (0), 19 jaar geleden

Het pollenfilter zit achter het handschoenenvak. Haal dat eruit en zet de schakelaar van recirculeren naar verse lucht.Als het goed is zie (en hoor) je de klep draaien.Groet, Ger

kabel (0), 19 jaar geleden

Heb zelfde probleem gehad recirculatie klep bleef dicht staan
zit ook achter het handschoenen kastje

aaitoe (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties, het bleek inderdaad (een verstopping van) het pollenfilter te zijn. Volgens de garagist moet dit elk jaar vervangen worden maar toen ik hem antwoordde dat het onderhoud altijd door hen werd uitgevoerd, was dit toch weer niet zó belangrijk. Hoevaak moet zo'n pollenfilter volgens kenners dan vervangen worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.