Opel Combo: verwijderen scharnierpennen achterdeuren

Bouwjaar: 1996

hallo,

Is het mogelijk om de scharnierpennen van de achterdeuren te verwijderen, om zo de deuren los te halen, of moet dan het hele scharnier losgeschroefd worden?
De scharnierpennen zijn namelijk niet doorlopend, maar zitten in een blind gat.

groeten henri

fritske

Geplaatst door fritske (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

fritske (0), 18 jaar geleden

blijkbaar stel ik een moeilijke vraag ;)

mvdkant (0), 18 jaar geleden

volgens mij zijn de deurpennen er zo uit te tikken met behulp van een hamer en een priem, tenminste bij de meeste oudere auto's. dit zal denk ik bij de nieuwere ook wel het geval zijn.

gr.
martin

fritske (0), 18 jaar geleden

probleem is dat ik de pennen maar aan 1 kant zie zitten. Hierdoor zie je de achterkant van de pennen niet, alleen de voorkant. Dus zo te zien lijkt het alsof je ze er wel in kan tikken, maar niet eruit.
in elk geval bedankt voor de reactie.
groeten henri

schnitzel (0), 18 jaar geleden

pak een inbussleutel of een dreevel en je kan ze er zo uit tikken wat er in kan kan er ook uit

fritske (0), 18 jaar geleden

waar moet ik dan op tikken? de achterkant van de pennen is niet bereikbaar omdat ze in een blind gat zitten. Het gat loopt niet door.
groeten henri

schnitzel (0), 18 jaar geleden

aha op die fiets ! in dat geval pak een punttang pak de pin beet en tik met een hamer op de tang !! maar hoe zo niet gewoon de scharnieren los haalen ??? weet je zeeker dat je de pinnen niet verkloot !

fritske (0), 18 jaar geleden

de pen zit zeg maar gelijk met het scharnier, zodat ik er met geen tang bij kan. schroef liever niet de scharnieren er er af omdat dan de lak zal beschadigen. Maar ik denk dat er niks anders op zit. Ik moet nogal eens grote dingen in mijn combo vervoeren, en dan is het wel eens makkelijk als de deuren er afgehaald kunnen worden, vandaar.
in elk geval bedankt voor de reactie
groeten henri

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.