Opel Vectra: vibratie tussen 3/4000 rpm. vectra b

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: x20xev

Hallo,

Ik heb drie weken geleden de distributieriem laten vervangen van men vectra (1999, 2.0 16V). Sindsdien voel ik bij het optrekken vanaf 3000 tot ongeveer 4000 een stevige vibratie, voelt het aan de pook, pedalen. Dit doet ie in alle versnellingen. Bij heel rustig accelereren is het minder maar nog steeds voelbaar. Nu is mijn vraag natuurlijk: wat kan dit zijn ??

Groet C3108

C3108

Geplaatst door C3108 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Klinkt alsof de distributieriem er niet goed op ligt.
De motor heeft 2 bovenliggende nokkenassen, waarschijnlijk staan de nokkenassen niet op tijd ten opzichte van elkaar, hoeft maar 1 tand verkeerd te liggen en het geeft problemen.
Ik zou even degene die de riem gemonteerd heeft raadplegen!

C3108 (0), 13 jaar geleden

Hallo sloopkogel, bedankt voor de reactie. Ik ga vanmiddag meteen ff terug naar de garage.

C3108 (0), 13 jaar geleden

Net terug van de garage. Hij zei dat verlopen van de assen niet mogelijk is omdat zij voor opel een soort beugel gebruiken die de poulies vastzet voor de riem eraf gaat. Hij vermoede dat de motorsteun niet 100% op zen plaats zit. Wordt volgende week naar gekeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.