Opel 0: Vibraties tijdens acceleratie

Bouwjaar: 2006

Hallo,

Ik heb hier een Opel Zafira 2.0dti bwj 2002 dewelke tijdens het accelereren enorm begint te vibreren.
van zodra je er in vierde of vijfde aan 80/90 km/h gewoon mee rijdt zonder verder te versellen nemen de vibraties sterk af tot een min of meer aanvaardbaar niveau. De motor start meteen, ook bij koudstart en draait ook direct goed, alhoewel dat de motor toch net iets harder schud dan een perfect draaiende 2.0dti (165000km).
De motor draaid mooi stationair op alle vier de cilinders en "pakt goed aan".Eens je met de wagen wegrijdt en accelereert voel je een sterke trilling over heel de wagen.Ik heb de indruk dat de zafira wel hard genoeg trekt, dus daar geen probleem. Wanneer de wagen stilstaat, in neutraal en je geeft gas voel je ook wel een lichte vibratie door het koetswerk. De trillingen zijn het best te omschrijven alsof de motor trillingen door geeft aan het koetswerk, alsof er een "silent block" kapot is, doch ik heb reeds twee beschadigde silent blocks vervangen en de andere twee zijn ok. De uitlaat raakt ook nergens aan de carroserie, dus de meest voor de hand liggende oplossingen werden reeds gecontroleerd alsook de injectoren werden reeds getest en goed bevonden en het gasklep huis werd ook reeds eerder vervangen,ik weet niet of dit voor het zelfde probleem gebeurde.
Op het instrumenten bord komen ook geen meldingen van storingen of dergelijke.
Indien er iemand ervaring heeft met Opel zafira en deze symtomen herkent Had ik graag uw mening hierover gehoord/gelezen,hiervoor alvast dank.

imola

Geplaatst door imola (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GT (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo

zou het niet kunnen dat je een aandrijfas
heb die krom is?dan krijg je ook trillingen bij het
acceleren.kunst is natuurlijk om uit te zoeken
welke van de 2 dan krom is,aangezien er meestal
een korte en een langere as gemonteerd zit.

succes.

imola (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,
Alvast bedankt voor uw reactie, maar de beide aandrijfassen zijn Ok. Ik ben er ondertussen vrijwel zeker van dat de vibraties v/d motor afkomstig zijn. maar zou niet weten welk onderdeel zulke vibraties kunnen veroorzaken. Ik ben ook in een Opel agentschap gewees(ondertussen) en daar weten ze het ook niet. ze hadden mij daar aangeraden om de stand van de balance assen eens te controleren, maar deze Zafira heeft geen balance assen.dus daar ook niets. Als er iemand dit allemaal bekend voorkomt, graag uw reactie.Danku.

wil (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,ik heb het zelfde probleem gehad ook met een zafira 20dth bouwjaar 2004,bij deze auto heb ik de koppeling gedemonteerd en toen bleek het vliegwiel stuk te zijn is zogezegd dubbel vliegwiel en daarvan is de buitenste ring los en daarom in onbalans wat de motortrilling veroorzaakt...is ff sleutelen maar de moeite waard om het daar te gaan zoeken..hoor het graag van je hoe het afloopt...

imola (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Inderdaad! Ik heb vandaag de versnellingsbak en koppeling gedemonteerd en de buitenste ring van het vliegwiel zit los. Vrijwel zeker is daarmee mijn probleem opgelost."Wreed" bedankt voor uw reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.