Opel Vectra 2.0 DTL: VLinderkleppen in luchtinlaatcollector

Bouwjaar: 1997

Hallo;

Heb vandaag de dichting van de luchtinlaatcollector vernieuwd, deze lekte wat olie. Toen ik deze erafhad gezien dat daaronder een reeks vlinderkleppen zitten; aangestuurd door zo'n vauumdingetje. De toestand van deze kleppen was op zijn zachtst gezegd belabberd, de rechtse helft van de collector zat volledig dicht met roet de linkse helft was open, doch met één verwrongen klep en met één afgebroken klep. Alles afgestoomd en ontvet en de zaak werkt weer ietwat. Nu heb ik hier twee vragen over,
1e: Wat is de functie van deze kleppen (wanneer open en wanneer toe)
2e: wat zijn de gevolgen als ik deze gewoon open fixeer (ventiel niet verbonden met stang?

staaf

Geplaatst door staaf (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

als je dit systeem uitschakeld krijg je problemen...dan gaat je motor waarschijnlijk in noodloop. deze kleppen zijn voor de wervelings regeling van de inlaatlucht. overigens is het normaal dat deze klepjes enorm smerig worden. dit komt door olie en roetdeeltjes.

staaf (0), 20 jaar geleden

probleem is dat er ergens iets misloopt met de verbinding tussen stang en ventiel. Moet ergens toch wat geforceerd zitten.

Dat dit smerig wordt OK; maar dat de zaak eigenlijk vast komt te zitten zodanig dat de kleppen verwringen, daar kan ik niet bij.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

nee.dant moet ook niet..goed reinigen en smeren...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.