Opel Opel astra F: vocht, condens, beslagen ruiten etc...

Bouwjaar: 1992

best mensen,
Ik heb nu ruime tijd last van condens/beslagen ruiten echt niet normaal..vooral de achterruit en zijruiten. Ik heb de search gebruikt maar en heb nog wel wat vraagjes.. Ik heb de ramen meerdere malen goed schoon gemaakt en behandeld met anti-condens spray, maar het probleem blijft zich voordoen.ik heb de volgende opsomming gemaakt om alvast een paar dingen uit te sluiten.
Pollenfilter : Is droog en niet helemaal zwart
Dakrails : lekt niet

Ik las ook iets over de recirculatie functie.. maar hoe kan ik die het beste testen?


wat zou het nog meer kunnen zijn?

Ik heb laatst bij het installeren van mijn versterker ondekt dat er een paar kleine gaten in de reservewiel ruimte zitten, zou het door die gaten komen of is dat normaal?

Mochten de gaatjes de boosdoener zijn hoe kan ik ze het beste dan dichtmaken en met wat?
alvast bedankt en een gelukkig nieuwe jaar

Opelmannetje

Geplaatst door Opelmannetje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens onder je voormatten of het daar nat is. Controleer of de afwatering van de roosters onder de voorruit open zijn, anders loopt het water zo via de aanzuiging van de ventilator naar binnen.
Gaten onder in het reservewielruimte is om het water naar buiten te kunnen laten lopen, als je er bv een natte band in zet.
Sjaak.

Astra'94 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hier ook last van, en kennissen van mij met eenzelfde astra ook. Dus ik denk dat het een astra-f kwaaltje is.

Ik zal is kijken of de afdekplaat boven het pollenfilter goed afsluit. Ook het rubber moet er goed overheen zitten.

De recirculatie kun je testen. Als je de aanjager aan hebt en dan de recirculatieknop indrukt, moet je een ander geluid van de 'luchtstroom' horen. Als je 'm vervolgens weer uitzet moet je weer hetzelfde geluid horen als ervoor.
Als dit niet zo is denk ik dat je mechanisme van de recirculatieknop kapot is.

Succes!
Frank

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

als hij lucht aanzuigt onder de paravan dat is die kunststof plaat tegen de voorruit aan,dan moet er onder die plaat vaak ook regenwater worden afgevoerd.Daarvoor zitten daar afvoergaten die meestal onder de voorspatborden uitkomen. Soms ligt er op die gaten een berg bladeren waardoor het water niet goed wegloopt en dan kan de ventilator het water naar binnen zuigen waar het in het interieur geblazen wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.