Opel Astra: WAAR laten repareren sturingsunit dieselpomp 1.7DTI

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7DTI

Zoals meerdere bezoekers van dit forum is overkomen heeft ook mijn sturingsunit (printplaat) van de dieselpomp (Astra 1.7DTI) het begeven. De dealer heeft dit geconcludeerd.

Tijdens het versnellen hield de moter er vrijwel in 1 keer mee op. Bij de 3e keer starten sloeg de motor nog 1 keer direct aan, maar stopte ermee toen ik een beetje gas gaf. Voor die tijd begon de motor af en toe te stotteren na een koude start (1500-2000 toeren) wat na een minuut altijd voorbij was.

Uit de diverse postings maak ik op dat het waarschijnlijk losse/slechte contacten op de printplaat betreft hetgeen vrij eenvoudig gemaakt zou kunnen worden. Kan iemand me zeggen waar ik daarvoor terecht zou kunnen?

Overige opties: nieuwe unit (1164,- dacht het niet) of ruilunit (420,-) met 1 jaar garantie. Mocht mijn unit verder nog goed zijn, dan kan ik me voorstellen dat wat soldeerwerk een stuk voordeliger is, vervangen kan altijd nog.

Alvast bedankt.

Michiel747

Geplaatst door Michiel747 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kunt het hier eens proberen: www.actronics.nl

sqw111 (0), 14 jaar geleden

Of hier http://edu-nl.ecu-rc.com/ zij repareren ook voor particulieren bij actronics gaat het altijd via de garage wat extra kosten met zich mee brengt!

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Het is niet zo, dat actronics particulieren niet wil helpen, maar wegens de risico's raden ze dringend aan om samen te werken met de garage. Mocht je garage niet willen meewerken, kun je een adres van een garage in de buurt krijgen die dat wel wil. Voor meer info, kijk op hun site op de pagina particulieren.

sqw111 (0), 14 jaar geleden

Precies wat ik zeg, je moet het dus altijd via een garage doen wat extra kosten met zich meebrengt. Actronics repareert heel veel verschillende soorten electronica en natuurlijk zijn daar delen bij die je niet zelf moet willen doen. Maar deze aansturing kan je prima zelf uitwisselen.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Elektronische gedeelte is in het principe te vervangen maar hoe is de staat van de pomp? ook niet onbelangrijk.

Je kunt het zo goedkoop en achteraf gezien zo duur maken als je zelf wilt.
Beste is nog altijd een ruilpomp te monteren, uiteindelijk ook het goedkoopst.

Gr. paul

sqw111 (0), 14 jaar geleden

Ben ik het deze pompen niet mee eens maar iedereen moet natuurlijk doen waar ie het beste gevoel bij heeft.

Adi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.