Opel Astra: Wagen valt stil + emissielampje

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Vanmiddag voor het eerst problemen gehad met mijn nieuwe wagen (half juni, 2000+km).

Ik rij ongeveer 30-40, en moet links op een afdaling voorsorteren om een straat in te draaien. Als ik de koppeling indruk en rem, valt de wagen ineens stil. Op het dashboard is niets te zien, behalve het emissielampje dat aan blijft. Het stuur blokkeerde ook.

Eerst wou ik meteen pechverhelping bellen, omdat ik echt op een drukke plaats stond en ik met dat geblokkeerde stuur ook niet weg kon, maar ik wou hem toch eerst opnieuw proberen starten. Tot mijn verbazing lukte dat perfect, en kon ik gewoon 50m verder rijden. Ik heb hem dan aan de kant gezet en zelf eens rondgekeken, maar er was helemaal niets te zien.

Op ongeveer een kilometer was er een onderhoudscentrum van Midas, dus ik ben daar snel even gestopt en heb de situatie uitgelegd. Technieker heeft dan de wagen uitgelezen, en er was helemaal niets vreemds te vinden. Hij raadde me aan door te rijden naar mijn garage omdat de wagen nog in garantie is.

Ik heb dat dan gedaan, maar in beide Opel-vestigingen in de stad is de werkplaats gesloten op maandag (...). De man aan de balie wist me wel te zeggen dat als de Midas-technieker niets had kunnen uitlezen, dat ze daar eigenlijk ook niet veel meer zouden kunnen doen. Het was volgens hem gewoon een simpel systeemfoutje en er zou niets structureel mis zijn als er niets uit te lezen viel.

Ik ben met die uitleg niet echt gerustgesteld, gezien ik dit niet graag aan de hand zou hebben op de autosnelweg. Kan iemand bevestigen dat, als er niets uit te lezen valt, er eigenlijk niet zo'n probleem is - zeker als de wagen perfect rijdt? Ik heb er nog een 25km mee gedaan in totaal, sinds het voorval, waaronder enkele kilometers autosnelweg.

Alvast bedankt!

Tomfor

Geplaatst door Tomfor (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

toen het emissielampje brande,liep de auto toen nog? normaal gesproken brand dat lampje als de auto op contact staat. Brand het lampje als de motor loopt,moet er een storing opgeslagen zijn... Het geblokeerde stuur is omdat je motor uitviel,dus de stuurbekrachtiging ook. Dan wordt het ineens zwaar sturen,zwaarder dan je gewend bent. Als de man van de dealer zegt 'dat het maar een systeemfoutje is' van een auto van 2010,heb ik m'n bedenkingen....

Tomfor (0), 13 jaar geleden

[quote=maarten4874]toen het emissielampje brande,liep de auto toen nog? normaal gesproken brand dat lampje als de auto op contact staat. Brand het lampje als de motor loopt,moet er een storing opgeslagen zijn... Het geblokeerde stuur is omdat je motor uitviel,dus de stuurbekrachtiging ook. Dan wordt het ineens zwaar sturen,zwaarder dan je gewend bent. Als de man van de dealer zegt 'dat het maar een systeemfoutje is' van een auto van 2010,heb ik m'n bedenkingen....[/quote]
Nee, het stilvallen en het branden van het emissielampje kwamen tegelijk.
Ik heb ook m'n bedenkingen bij die opmerking dat het een "systeemfout" is, hij gebruikte later ook nog "elektrische storing". Ik vond dat best wel vreemd.

Ik ben er net nog 20km mee gaan rijden. Ik moet morgen een paar lange ritten maken en wou niet voor verrassingen komen te staan. Absoluut niets van problemen te merken. Eigenlijk stoort me dat nog meer, omdat het niet echt kan verklaard worden zou het in principe op elk moment opnieuw kunnen gebeuren.

Wat raden jullie me aan? Toch eens naar de dealer gaan eind deze week?

rfbroek (0), 13 jaar geleden

Ik zou het sowieso laten bekijken, en als er niets mee gedaan wordt het schriftelijk te melden, zodat je later kan aantonen dat je het onder garantie gemeld hebt.

Gr Ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.