Opel Vectra: Water aan de passagiers kant en achter de passagiers kant op de

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Er ligt geruime tijd water in onze auto. We dachten eerst aan afvoer van de airco. Nagekeken nee was goed.
Toen is de motor van de kachel kapot gegaan die is vervangen. 350 euro armer maar warmer. Toen hebben ze nog de luchtfilter vervangen en daaronder was een tuitje verstopt, die is schoongemaakt en opgelost weerde nodige kosten. Nu dachten we dat het was opgelost, we gebruiken de airco weer en de volgende dag stond er weer water in de auto aan de bijrijder kant en daarachter op de grond. wel een centimeter hoog. Wat kan dit zijn.

Auriane

Geplaatst door Auriane (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doix (0), 13 jaar geleden

Balen, zo schiet dat niet op. Is dat water er enkel als het geregend heeft of heb je ook water als het droog is maar enkel na gebruik van de airco? Als het watoverlast los staat van de regen dan ben ik flabbergasted, een airco geeft wel condens, maar niet zoveel. Maar als het optreedt na een regenbui, dan zou je met een hogedrukspuit moeten kunnen achterhalen waar het vandaan komt. Ik denk dan aan verstopte afwatering onder de parafan plaat of een niet goed afgekitte voorruit (is deze recentelijk vervangen?) of misschien via de bijrijdersportier? Water kan echt overal vandaan komen en daar waar je het vindt hoef niet altijd ook de oorzaak te liggen .....
Dat filter waar je het over hebt, dat is het interieurfilter neem ik aan? Is er toen door de garage niet gelijk gekeken of er water onder de parafan (schrijf je dat zo?) lag?

Succes en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

kleijn (0), 13 jaar geleden

oftewel kijk even of je water afvoer niet verstopt zit
is de rubber slang onder de paravan
of voel even met de hand in de bak bij je interieur filter of er geen vuil zit
zo ja doorspoelen

Auriane (0), 13 jaar geleden

Ik weet niet wat een parafan is maar ik zal even vragen aan die persoon. En nee niet alleen met regen maar ik heb er eerst ook niet op gelet en dat zal ik nu zeker even doen. De voorruit is niet vervangen. En de filter die vervangen is, is waarschijnlijk dan de interieurfilter ja, en die afwatering dingentje die eronder zit is ook schoongemaakt.(Zo is me dit uitgelegt) Ik heb er nu vochtvreters in staan want het vocht moet er wel uit en als ik dit heb gevraagd dan noteer ik dit gelijk. Oh ja er is door de garage naar de afvoer gekeken zeggen ze en daar zat iets verstopt maar dat is verholpen.

Dank voor de snelle reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.