Opel Zafira: Water lekkage Opel Zafira

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19CDTI

Hallo allemaal,

Ik ben in het bezit van een Opel Zafira 19CDTI (Irmscher uitvoering) uit 2006.
Sinds een tijdje heb ik last van water lekkage in het interieur, het komt onder de tussen console vandaan ter hoogte van het gaspedaal en af en toe ook op deze hoogte bij de bijrijders kant. Ik heb deze afdekkappen al verwijderd en zie dat het langs de leidingen (na demonteren van de kachelbak) van de kachel radiateur met de lucht van de kachel meekomt. Naar de garage geweest en die hebben niks kunnen vinden, het is ook geen koelvloeistof. De voorruit is eruit geweest en voorzien van nieuwe kit, boven in zat een heel gat zeiden ze, dus dit was het waarschijnlijk. Na een paar dagen wachten de auto weer flink afgespoten met de hoge druk, geen water meer binnen. Nu heb ik vandaag mijn ruiterwisser sproeier even gebruikt en weer wat water geconstateerd. Kan het zijn naar enige heuvels (oprit en afrit) te hebben genomen dat er nog oud water mee komt uit het kachel systeem of is er een lek in het ruitersproeier systeem (wat niet te volgen is onder de motorkap. Alle afwatering gaatjes en condens afvoer zijn ook allemaal gecheckt bij de garage, zijn allemaal open. Onder de motorkap is alles losgeweest bij de voorruit, is ook allemaal droog. Het loopt ook niet via het groote gat het kachelsysteem in. Ik sta voor een raadsel, iemand enig ervaring hiermee en wat ik nog zou kunnen checken.

Alvast bedankt,

Groetjes Bas

Zafira19cdti

Geplaatst door Zafira19cdti (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 12 jaar geleden

Afvoer van airco is niet verstopt?

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Nee, dit was ook al nagekeken, was allemaal schoon en niet verstopt.

Dank voor je reactie

Gr. Bas

P.Rutser (0), 12 jaar geleden

gooi een geurtje in je ruitenvloeistof als het dan binnen ook begint te stinken weet je waar het vandaan komt.

kaleido 1 (1715) PRO, 12 jaar geleden

Zou kunnen werken maar als je de ruitensproeiers gebruikt en je hebt de ventilator van de kachel ook aan staan komt de lucht van de vloeistof zowiezo naar binnen.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Goedemiddag,

Alvast bedankt voor jullie reacties,.
Het ruikt ook niet naar ruiterwisservloeistof, ik denk haast dat het toch nog oud water moet zijn wat af en toe met vluchtheuvels nemen enz, toch nog mee komt uit het ventilator systeem. Ik zou niet anders weten waar het nog vandaan komt, ook omdat de garage ook alles getest heeft.
Vreemd en nog eens vreemd. Gisteren heeft het hier gigantisch geregend en alles is nog droog van binnen, dus het is geen hemel water meer van buiten af. Ga straks nog weer ff de ruiterwisser sproeier aanzetten en nogmaals testen.

Gr Bas

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Nou het heeft weer geregend als een gek, alles was nog droog binnen. Vanmorgen weer even de ruitensproeier gebruikt en weer een paar druppels water onder de tussen console vandaan. Schiet mij maar lek!!! De ene keer wel en de andere keer niet als ik hem gebruik (het ruikt nog steeds niet naar ruitenwisser vloeistof). Hoeveel water kan er in het ventilator systeem gekomen zijn en hoe krijg ik alles eruit als het wel oud water is?

Gr Bas

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Voorruit opnieuw laten kitten, en wat wil nog steed weer een beetje water met slecht weer!!

Gr Bas

PenM (0), 12 jaar geleden

zal maar naar de doorvoeren van de airco kijken of van je kachelslangen/pijpen, daar lekte mijn op, en ja dat zit bij je gaskabel invoer.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Heb je dat zelf weer kunnen repareren of laten doen, het is natuurlijk een plek waar je weer niet makkelijk bij kunt. Zal alles van de week weer eens ff checke, het blijft vreemd. Gisteren weer een hoop slecht weer gehad op de snelweg en wat wil, alles droog. Schiet mij maar lek, ene keer wel ende andere keer niet.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.