Opel Astra: waterpomp vervangen, hoe?(astra gl 1.6 8v)

Bouwjaar: 1993

Mijn koelvloeistof loopt leeg. Nu blijkt dat de waterpomp lek is. is dit zelf te vervangen door(beetje technische)particulier?
Ik begin met het los maken van de V-snaar om bij die onderste "rol"te komen. deksel bij distributieriem zal los moeten, maar die onderste rol draait wel mee, ik neem aan dat die ook los moet.
Zou er iemand ene kleine uitleg kunnen geven wanneer dit zelf kan worden vervangen zodat ik niet onnodig hoge kosten bij de garage kwijt ben?

joostvpelt

Geplaatst door joostvpelt (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mvdkant (0), 19 jaar geleden

als ik zo jouw omschrijving lees dan zou ik als ik jouw was dit door een garage laten doen want jouw distibutieriem gaat los wanneer jij de waterpomp loshaalt (wordt aangedreven door de distributieriem). zet je die riem er verkeerd op dan ben je in de regel aanzienlijk meer geld kwijt als je motor dan gereviseerd moet worden. werk voor de vakman zal ik maar zeggen.
waterpomp vervangen incl d.riem (wel doen!) zal rond de 150 tot 200 euro kosten, motorrevisie iets van 900 euro of meer

gr.
martin.

joostvpelt (0), 19 jaar geleden

mijn distributieriem is zo n 60.000 km geleden vervangen, het lijk mij niet logisch dit nu al te vervangen, maar over een km og 25.000/35.000.
gezien de combinatie met distributieriem zal ik het idd een monteur maar laten doen. 900 euro revivisie is aanzienlijk een rib uit het lijf om zo maar uit te drukken.
gr

mvdkant (0), 19 jaar geleden

voor zover ik weet gaat de d.riem +/- 60000 km mee. (kadett, astra f zal hier niet noemenswaardig van afwijken) deze vervang ik zelf altijd voortijdig want ze kunnen breken vanaf de 50000km. eigen ervaring met mijn opel

gr.
martin.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad moet hij vervangen worden om de 60.000 km of 4 jaar.

joostvpelt (0), 19 jaar geleden

dan zal ik idd die riem ook vervangen, anders kan k dat binnen kort weer apart gaandoen, de vorige keer was ie gesrpongen in een bocht tijdens schakelen, dus veel geluk gehad.
gr joost

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de D-riem breekt bij een 1.6-1.8-2.0 8 klepper kan het geen kwaad (kleppen raken de zuigers niet).

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.