Opel Astra G: stuurhuis

Bouwjaar: 2002

Hallo,ik heb een borrelend geluid in deze auto.Ik denk dat het uit het (bekrachtigde) stuurhuis komt.De flexibele hoezen zijn van binnen vettig van de olie,welke laatst ook nog is bijgevuld omdat het niveau te was gezakt.
Komt het vaker voor,dat bij een redelijk jonge Opel het stuurhuis gaat lekken? Het is een stuurhuis van het type"ZF".
Is zo iets te reviseren of is vervangen beter? Zijn er byzondere dingen waar ik bij vervanging op moet letten,of is het net als bij andere auto's?
Groeten, John.

John5711

Geplaatst door John5711 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

deze stuurhuizen willen inderdaad wel eens lekken. als je er een losse keering voor kunt krijgen is dit ook met alleen een keering te doen. de dealer levert geen losse keering. als je het stuurhuis ilt verweideren voor vervanging of reparatie moet het gehele subframe verweiderd worden.

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

bedankt voor de info.Ik ga over een paar weken het stuurhuis vervangen, want info over de maten van de oliekeerringen heeft/geeft men nergens.En we kunnen de auto niet lang genoeg missen zodat we een "speurtochtje" kunnen gaan houden naar keerringen.
Ik denk dat ik het "oude" stuurhuis voorzie van nieuwe keerringen en dat dan maar weer verkoop.
Groeten,John.

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo, ik heb vandaag het stuurhuis vervangen echter zonder het subframe te verwijderen. Is het standaard dat je de wieluitlijning nadien moet kontroleren, want het stuur staat nu niet recht en volgens mij gaat die koppeling maar op een manier op het stuurhuis.
Groeten, John.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ik zou hem wel uitlijnen...

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er dan toch verschil in twee stuurhuizen van hetzelfde merk, omdat alles maar op één manier past en mijn stuur toch scheef staat? (daar ben ik gewoon benieuwd naar) Ik laat hem in ieder geval even uitlijnen.
Bedankt,John.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

stuurkogels ed staan gewoon op een andere stand nu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.