Opel Astra: watertemperatuursensor

Bouwjaar: 1998

Ik heb al een tijdje problemen met mijn watertemperatuurmeter. Deze gaat op en neer, doet het soms goed en soms helemaal niet en blijft dan helemaal links staan. Ben er al diverse keren mee in de garage geweest maar er is niets te vinden. Nu ben ik maar op internet gaan zoeken en heb inderdaad ontdekt dat dit wel vaker schijnt voor te komen. Het zou liggen aan het schuifkontakt op de voeler. Volgens mijn info zijn er 2 voelers: 1 voor de ECU (2-polige stekker zit op het inlaatspruitstuk) en 1 voor het metertje op het dashboard (met het schuifcontactje). Nu heb ik alle kabels al gevolgd maar kan die laatste sensor niet vinden. Weet iemand waar ik deze kan vinden? Hoe ziet ie eruit? Misschien een plaatje ervan? voor de goede orde: hetgaat om een Astra-G, bjr 1998 met een X 1,6 SZR motor. Het schijnt niet aan de thermostaat te liggen, de koeling werkt goed, fan slaat op tijd aan, verwarming werkt perfect en er is ook geen koelwaterverlies.
Wie kan mij helpen???
Groet, Ger

wageral

Geplaatst door wageral (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

een x16szr heeft geen 2 zendertjes meer. alles gaat over dit ene zendertje.

wageral (0), 19 jaar geleden

Bedankt Opeltje, ik dacht al dat het aan mij lag dat ik 'm niet kon vinden. Trouwens, heb jij een advies voor me m.b.t. bovenstaand probleem?
Groet, Ger

dirk2281 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Ger ik las het probleem en was benieuwd of het al opgelost was en zo ja hoe?
Ik heb namelijk ook een X16szr waarvan de temperatuurmeter niet werkt en dacht dat het stuurapparaat kapot zou kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.