Opel Vivaro: weggeroeste gloeibougies

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5-107kw

motor : G9U-630; G9U-632

Deze auto is geen klant van ons, maar heeft al een paar garages bezocht met het volgende probleem.
Door waterinsijpeling in de motorruimte zijn er twee gloeibougies gewoon weggeroest. Blijkbaar zou dit een gekend probleem zijn. Heb dit zelf nog niet gezien bij onze klanten met Vivaro/Trafic.
Kent iemand dit probleem? Eigenaar vind blijkbaar niemand die eraan wil beginnen in de streek, behalve bij de dealer en daar spreken ze van een nieuwe cilinderkop en een heel prijzig prijskaartje. Wat ik kan begrijpen.

Iemand tips?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=jhl]Iemand tips?[/quote]
Mooi afblijven tenzij de klant het evt risico / meerkosten voor z'n rekening neemt.
En het liefst deze afspraak op papier......

Straks heb je dubbel pech : Klant kwijt en centen weg ;

Gr. paul

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat had ik hem al verteld ook. Ik begin er niet aan, zoals zovele anderen waar hij al geweest was.
Hij heeft bestek van bij dealer en ik had hem al op de "kleine letters" gewezen : bestek onder voorbehoud van demontage.......
Mij interesseert echter of dit een bekend probleem is, want ik heb nog geen Vivaro/Trafic met dit probleem binnengehad, vandaar.
Toch bedankt Paul.

P.Rutser (0), 10 jaar geleden

ik zat in de war met de verstuivers. daarvoor is speciaal gereedschap.

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Volgens dealer moeten verstuivers uitgekapt worden met hamer en beitel daar deze ook zouden vastgeroest zitten. Om het in cijfers uit te drukken : plakt een bestek op van 5500 euro.
Eigenaar is ondertussen bij Renault garage geweest alwaar ze ook in die prijscategorie komen. Afblijven is zeker de boodschap. Volgens hen (Renault) zou het ook om een gekend (???) probleem gaan.

alfons262 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat klopt wel,heb er diverse meegemaakt.van de week had ik ook zo een 2500,1 en al roest bovenin.als de gloeibougies kapot zijn geeft hij een defectcode maar deze motor zal er niet minder om starten! De gloeibougies die ik er wel uit kreeg(2x)heb ik vervangen en degene die ik er niet uit kreeg lekker laten zitten en daarvan de bedrading aan de gloeibougies die nog wel werken erbij aangesloten om defectcode te omzeilen!Maar het blijft een tijdbom want als er ooit een verstuiver uit moet heb je een probleem maar dat zie je dan welweer.

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden Alfons. Had tegen eigenaar al gezegd dat hij er niet minder goed om zal starten, maar hij zit met de schrik omdat hij naar Oostenrijk gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.