Opel Astra: Wegvallen instrumenten bij starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTL

Bij mijn Astra 1.7 DTL vallen soms bij het starten alle meters weg (de naalden vallen verder naar beneden dan de nul-positie). Tevens branden de lampjes van de brandstof en de handrem. Dit probleem doet zich voor op het moment dat de startmotor draait en na het starten gaan de meters na ca. twee seconden weer normaal werken, ook de lampjes gaan uit. Ik kan er maanden geen last van hebben en dan weer een paar keer de week. De accu is goed geladen en de startmotor draait goed rond, ook slaat de motor meteen aan.

Weet iemand wat de oorzaak kan zijn ?

bou

Geplaatst door bou (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk massaprobleem, haal de massakabels los, goed schoonmaken/opschuren, vastzetten en inspuiten met tectyl. Ook massakabel van chassis naar motorblok goed controleren. probleem moet dan over zijn.

Groeten Marcel

bou (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, maar weet je ook of er ook aardingspunten achter het instrumenten panneel zitten ?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

ja, maar daar moet je het niet gaan zoeken, is echt een probleem van de stratmotor die via alle mogelijke manieren zijn massa gaat zoeken, ook over de meters, daarom krijg je van die rare aanwijzingen.
groeten Marcel

bou (0), 17 jaar geleden

Hartelijk dank, ik ga volgend weekeinde eens onder de motorkap kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.