Opel Omega: weinig vermogen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Ik vind dat deze wagen zo weinig vermogen heeft, mijn schoonbroer heeft BMW 525td van 94 en die gaat als een speer, de mijne met toch dezelfde motor dacht ik, zelfs met iets meer pk gaat eigenlijk niet zo vlot vind ik, hij heeft handgeschakelde en mijne is automaat. Ook als ik op autostrade tegen constante snelheid rijd komt er soms zo een zwart rookpluimpje uit en is het precies of hij ff inhoud, maar dit voelt ge echt zeer miniem. Ook als ge optrekt maakt hij zo een zuigend/blazend geluid precies of ge ventilator op stand 4 zet? Iemand wat info voor mij? Bedankt

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

De laat de auto eens nakijken, ik heb het idee dat er iets ernstig is vervuild.

Als de roetkatalysator verstopt zit kan hij ook flink gaan roken.


Fluiten / Blazen van de turbo hoor je goed bij deze motoren.

Willem

dennis2079 (0), 16 jaar geleden

Gisteren laten uitlezen, geen foutcodes, na visuele controle, turbodrukslang gescheurt, snap van 5 cm. Slang is besteld, 178euro, ben eens benieuwd of het dan opgelost is.

venedijk (0) PRO, 16 jaar geleden

moet opgelost zijn lijkt mij

dennis2079 (0), 16 jaar geleden

Vandaag turbodrukslang laten steken, probleem opgelost, gaat weer als een speer. Bedankt aan Willem en Venedijk om toch enig antwoord te geven, want eerlijk gezegd veel reactie krijgt ge hier toch niet. Oplossing kan misschien andere helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.