Opel VIVARO 2.5DTI 2.9T L2H1: Weinig vermogen/koppel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: G9U-730, Vermogen (kw): 99

Hallo heb een vraag/probleem waar ik graag meer info over zou willen.
2 weken gelden heb ik een groot ondehoud gepleegd aan mijn bus. Distributieriem en de koppelinset vervangen. En nog veel meer. Ik heb ook de kleppendeksel en inlaatspruitstuk eruit gehad, dus ook de verstuivers.
Op de 1ste en 2 cilinder was de inlaatluchtkanalen bijna dichtgeslipt met olie. Alles netjes schoon en vrij van olie gemaakt. EGR klep hierna ook gecontroleerd en die was echt vervuilt. Deze ook netjes schoongemaakt.
Alles weer netjes gemonteerd, en de auto gestart.
Bus draait stationaar echt rustiger dan voor de onderhoud. Alleen bij het rijden heeft het geen trekvermogen tot ongeveer 2500 rpm. Na 2500rpm ook niet extreem veel vermogen maar wel iets beter dan tot 2500 rpm.
Als ik te lang gas blijf geven omdat het maar niet doortrekt dan gaat de voorgloeilamp branden. En dan is het trekvermogen stukken beter.
Voor de onderhoud was die ook niet supersnel, maar na alles schoongemaakt en vervangen te hebben is het extemer geworden. Zelfs een Suzuki alto trekt mij zo voorbij.
Ik heb dus het idee dat het langzaamaan achteruit is gegaan waardoor ik het niet hebt gemerkt en na onderhoud en alle schoonmaakwerk het mij ineens is gaan opvallen.
Tevens hoor ik ongeveer tussen 2100 en 2700 rpm de geluid veranderen. Het is dus niet de zuivere diesel geluid maar hoor ik de motor wat onrustiger.

Ik heb de auto uitgelezen met een ELM327 apparaat en daar krijg ik geen foutcode op te zien.
Auto rookt ook niet. Gaat eigenlijk ook niet in noodloop. Kan gewoon op de snelweg rijden. Bij langzaam gas geven trekt de auto netjes, en veranderd de geluid ook niet. Alleen als ik dus moet inhalen en opeens de gaspedaal flink intrap dan reageert het niet zoals ik het verwacht.

Nou wil ik 3 dingen proberen.
1. Laaddruksensor vervangen
2. EGR dichtzetten
3. Luchtmassameter vervangen.

Ik hoop dat het met 1 van dit oplost.
Maar wat nou als het dan ook nirt opgelost is.
Zie ik iets over de hoofd.

Bus gegevens:
Opel vivaro 2.5 dti 99kw G9U-730 motorcode
Km.stand: 230.000
Bouwjaar 2006

Alvast bedankt.

TheMorf

Geplaatst door TheMorf (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheMorf (0), 6 jaar geleden

Geen reacties

TheMorf (0), 6 jaar geleden

Auto heeft andere problemen, niet aan toegekomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.