Opel Zafira: X18XE1 motor reageert slecht onder de 1200 tpm

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X18XE1

Ik heb een opel zafira, motor X18XE1, km stand 251000 met een probleempje:
In het lage toerengebied, op het moment van wegrijden met de auto, met het gaspedaal iets ingetrapt trekt de auto niet soepel op, de motor stottert, wanneer het gas dieper ingetrapt wordt is er geen probleem. Dit is ook het geval na een afremming wanneer men weer rustig optrekt.
Het is een gevoel dat de motor onvoldoende reageert op het eerste stukje gasgeven, wordt het gaspedaal wat dieper ingetrapt rijdt de auto vlot weg. EGR klep is reeds uitgeschakeld dmv een dichte pakking tussen de solenoid en spruitstuk al 100.000 km geleden.
Kan iemand helpen meedenken of die ervaring heeft met dit probleem. Er brand geen motorstoringslampje, het rijdt alleen vervelend. Aangezien de auto van mijn vrouw is..............................

Bij voorbaat dank,

Erik Schrotenboer

Erik7938

Geplaatst door Erik7938 (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Zou een kwestie van lmm kunnen zijn. Ook de stuurapparaten zijn erg gevoelig bij deze en hebben nog wel eens last van massagebrek.
In de stekker van de lmm zit een gele draad. ( positie 2 ). Verbindt ( soldeer) hier een extra draad aan en leg deze rechtstreeks aan accu-min ( massa).
Dit wil nog wel eens goede resultaten geven.

Erik7938 (0) PRO, 11 jaar geleden

Moeders heeft vandaag de zafira gereden en het probleem is niet meer aanwezig. Zal de massa bekabeling rond de motor eens grondig aanpakken.
Bedankt voor de tip.

Groet,
Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.