Opel Vectra: x20DTL EGR-klep vraag

Bouwjaar: 1998

Beste mensen, ik hoop dat jullie me kunnen helpen hiermee;

In de behuizing van de EGR-klep zit een gaatje, naar de radiator toe. Hier komt ongelooflijk veel prut uit bij mijn motor. De auto rijdt verder wel goed, misschien kan er nog wel wat vermogen bij, maar kan het zijn dat dit komt doordat de EGR-klep kapot is, moet ik het zoeken in de vacuum??
Ik heb het inlaatspruitstuk er al eens af gehad en schoon gemaakt, mocht niet baten. Elke 2 weken maak ik het spul schoon, maar slangen, vin enz. zitten echt onder de derrie. Wie o wie weet hoe ik dit op kan lossen. Bij voorbaat mijn eeuwige dank!

vegadesigns

Geplaatst door vegadesigns (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vegadesigns (0), 18 jaar geleden

speedy; zit dat lekje dan in de klep of het huis van de egr zelf of in het spruitstuk? Of bedoel je dat je de klep samen met het spruitstuk moet kopen?
Dank voor je antwoord.

vegadesigns (0), 18 jaar geleden

Oke, heel erg bedankt voor je antwoorden. Ik zal vanmiddag eens op pad gaan.

vegadesigns (0), 18 jaar geleden

Nog één vraagje dan; moet de klep van de EGR soepel gaan, of beetje zwaar. Ik heb geen idee, maar om hem in te drukken moet ik toch wel met een handpalm gaan werken.
Dank jullie hartelijk!

vegadesigns (0), 18 jaar geleden

Zo goed als zeker dattie lek is, motor zit weer onder de prut......... Sloop vraagt er 160 euri's voor. Moet ik ook nog ergens aan merken dat ie lek is? Turbo heeft daar toch mee te maken? Ik vind nl. wel dat ie erg sloom is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.