Opel Vectra: Y22DTR schokt tussen +/- 1700 en 2100 rpm

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y22DTR

Sinds kort voel ik kleine (heel soms ook grote) schokken als ik met constante snelheid rij. Dit doet zich het duidelijkst voor als de motor koud is en het toerental tussen de 1700 en 2100 toeren ligt. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen? Het is een vervelend probleem omdat het een toerenbereik is waar ik veel gebruik van maak...

Als niet-technicus voelt het aan alsof er luchtbelletjes of hele korte fluctuaties in de brandstoftoevoer zitten. Ik heb de auto pas een paar maanden maar ik denk niet dat het in de LMM zit. Daar heb ik met VAG-TDI motoren wel problemen mee gehad, maar dat hield ook vermogens verlies in. Deze auto is erg vlot en loopt met gemak richting 200.

rickyt

Geplaatst door rickyt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

robbie vectra c stw (0), 17 jaar geleden

Vuiltje in je brandstof systeem misschien ? Tank even een maandje V-power wil ook helpen. Ik ben zeer tervreden over deze motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.