Opel Zafira: Zafira 16V 1600 gas inlaten bouwen, motor tikt en valt soms uit.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Hoi Allemaal,

Ik heb in februari dit jaar een Zafira Comfort gekocht van bouwjaar 2002, 34.000kmstand, distributieriem was pas vervangen (om de 2 jaar volgens de dealer).
Ik heb omdat ik 200km per dag rijdt deze laten ombouwen voor G3 LPG. de problemen:

(1)
Sinds de auto is omgebouwd valt soms de motor uit. Dit is meestal bij het naderen van stoplicht o.i.d, en ik de koppeling gebruik. Soms bij stationeer wil de motor afslaan, toeren gaan van 400 naar 1500 tot hij afslaat. De kilometer stand is nu 70000km

(2)
Mijn motor tikt na een ritje. Als ik smorgens de auto start neem ik niets waar. (geen tikkend geluid). Na een tijd gereden te hebben hoor ik de auto tikken tussen de 1000 t/m ongeveer 3500 toeren. Misschien tikt ie dan nog wel maar door het toeren in ieder geval niet te horen.
Dus smorgens hoor ik niets, echter als de motor dus goed warm is gereden dan begint de motor een tikkend geluid te krijgen.
Heb vanmorgen op het werk geluistert en het lijkt ergens weg te komen links boven in de motor.

Wat is denken jullie het probleem:

ps, de motor heeft 5W30 als olie dit raade mijn opeldealer aan.

In afwachting,

mvg,

Tim

anoniempje

Geplaatst door anoniempje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Wat voor een installatie zit erin?.
Heb je dit probleem ook op benzine?.
Dat tikken kan heel goed van de gasinjectoren komen, schakel de auto maar eens om op benzine als je dat getik hoort.
Dat tikken hoor je in de ochtend niet omdat de auto op benzine start.

anoniempje (0), 15 jaar geleden

Het uitvallen van de motor op benzine weet ik niet 100% zeker, wel is het smorgens op benzine wel eens voorgekomen dat de motor van 400 toeren schommelt naar 1500 en dan uitvalt. De motor draait op benzine dan gezien ik nog niet gereden heb. Of het dus ook tijdens het rijden op benzine is weet ik zo niet.

Het tikken ga ik vandaag even proberen of het ook is met benzine. De installatie is van het merk: Teleflex. Door Wallinga ingebouwd in Enschede

Als het de gas injectoren zijn moet ik dan actie ondernemen? of is dit normaal?

gr,

Tim

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Nee, voor de gasinjectoren hoef je geen actie te ondernemen, dit is normaal.
Wat je hoort is het openen en sluiten van de injectoren.
Voor je klacht zou ik toch ook even op benzine rijden en kijken of het dan ook optreed, zoja, dan is het gasklephuis verdacht of de stationnaire omloop.

anoniempje (0), 15 jaar geleden

Oke, ik weet nu 100% zeker dat het niet de gasinjectoren zijn :( het moet haast wel een klep zijn want als ik smorgens de auto start hoor je niets. als ik in Arnhem aankom (woon in enschede) dan hoor ik hem tikken. En ik hoor hem dus ook als ik op benzine rijdt. Geef ik iets gas dan varieert het tikken ook. pas bij 4000 toeren neem je niets meer waar. Het tikken is zo duidelijk dat ik het voor het stoplicht hoor.


Voor het uitvallen van de motor zal ik een tijd op benzine rijden kijken of ie het dan nog heeft. Maar hoe ernstig is het getik probleem? Kan ik hier mee doorrijden (200km per dag) of moet ik ZSM een afspraak maken voor reparatie.

gr,

Tim

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Of je hier mee kan doorrijden kan niemand je vertellen, van achter een PC!

anoniempje (0), 15 jaar geleden

Als een klep tikt (ervan uitgaan dat het een klep is) is dat gelijk ernstig, als Proffessional kan je dat toch wel vertellen?

Mijn motor R1 heeft ook tikkende kleppen maar dat is normaal (speling) anders zouden ze door de kracht gelijk afknappen. Maar een R1 is iets heel anders dan een Zafira 1600!.

ik zal tijd maken en langs de dealer rijden, maar ik wou eerst mijn vraag hier stellen om tijd te sparen en deze site is nu eenmaal voor problemen.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik kan hier niet horen of het een klep is! Kleppen tikken meestal als de motor nog koud is en bij warm worden houden ze meest op.

Maar als jij door wilt rijden is dat jou keuze, laat het eens horen bij een garage.

Gr. Harry

anoniempje (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Hij mag dicht. (de topic) ben langs de dealer geweest (tijd voor gemaakt ;) ) en ze vermoeden de distributieriem, update: het is de waterpomp. maar alles wordt nu gelijk vervangen moest toch over 10.500.

Dus waterpomp maakte deze tik geluid en pas wanneer de auto warm werd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.