Opel Zafira: zafira a 2.2 se slaat soms af bij stoplichten heeft geen storing

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 se

hallo wie kent het probleem dat deze zafira 2.2 se automaat soms afslaat bij afremmen naar stilstand ik heb het zelf nog niet gehad maar de klant klaagt er over ik heb het gasklep huis geheel brand schoon gemaakt bougie,s en filters zijn nieuw staan geen storingen in het chassis nummer is:wolotgf7512286653

alle reactie,s zijn welkom.

harold4164

Geplaatst door harold4164 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

nou dat heb ik al eens meer meegemaakt n.m de compkast is gevoelig van straling van buitenaf en door de straling van verkeerslichten (lussen in wegdek) wordt deze beinvloed wikkel de compkast een in zilverpapier, dit heeft al bij veel auto's vooreen oplossing gezorgd
succes jan

harold4164 (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo jan computer in zilver papier maar dit mag niet baten ook heb ik de bdp sensor vervangen zonder resultaat ik heb het zelf 1 keer gehad nu hij gaat wat zachter stationair lopen en onregelmatig en dan slaat hij af start je gelijk dan slaat hij niet meteen aan na heel even wachten starten en lopen. ik hoop dat iemand mij hier verder mee kan helpen

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Nokkenassensor?

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer eens de bekabeling van het brandstofpomprelais. Daar wil wel eens iets mis mee zijn thv de stekker
tussen de relais box en de accu.

Jos

harold4164 (0) PRO, 14 jaar geleden

jos bekabeling net gecontroleerd bij de stekker kan daar geen problemen vinden raar is het toch ook dat er geen storingen in de computer staan kan het niet met de elecktronische gasklep te maken hebben of krijg je dan altijd storing is een software update ook mogelijk bij dit probleem ?

alvast bedankt voor de reactie,s

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Update is er niet voor zover ik weet voor dit probleem, check toch eens je brandstofdruk. Pas zo'n zelfde probleem
gehad en toen zat het in de draad van het relais. Kabel omheen gelegd vanuit de ecu en toen was het goed.
Was de bruingroene draad bij het relais, schakeld aan massa.

Gasklep van dit type motor heb ik nog geen problemen mee gehad.
Jos

harold4164 (0) PRO, 14 jaar geleden

jos ik ga zaterdag nog wel ff kijken bedankt voor info

4X4Font (0), 14 jaar geleden

denk eens aan de brandstofdrukregelaar als deze hier op zit. Een geval meegemaakt dat er een scheur(tje) in het menbraam zat en de benzine via een vacuumslangtje recht het spruitstuk in ging. Verzoop meteen de motor, registratie van storing was geen kans voor. Onder bepaalde condities (Mogelijk druk opbouw en/ of vacuum opbouw) denk aan stationait toerental= max.vacuum, bleek het scheutje open te staan zodat benzine toegang kreeg tot het vacuumgedeelte van de regelaar. Check dus vacuumslangetjes op aanwezigheid van Benzine of resedu hier van.

Chech is ook mogelijk door een jampotje met een slang in en een slang uit tussen het spruitstuk en vacuumsturing te plaatsen. Vacuum wordt gecreëerd in het spruitstuk en bij lekkage vind de benzine zijn weg richting ingang spruitstuk. Onderweg het jampotje . De benzine valt onder in het potjeen door de andere aansuiting blijft het vacuum dus aansturing gegarandeerd.

Zo heb iken probleem met een Frontera opgelost, klachten lijken gelijk,
Succes

harold4164 (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo tonnie heb de brandstof druk regelaar gecontroleerd maar die is goed.

heb nu ook gehad dat hij net niet afsloeg maar heel hobbelig stationair draait dan zie je de gasklep contant iets heen en weer gaan en als hij dan afslaat en je start hem gelijk slaat hij niet aan en ruik je benzine wacht je heel even dan alles weer goed.

alvast bedankt voor reactie,s

harold4164 (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo ik heb voor de zekrheid ook de temp sensor vervangen hij heeft nu week gereden en nog af en toe het probleem met afslaan of beroerd stationair lopen en stinkt dan ook wat naar brandstof nu is er een storing in gekomen van egr klep p0404 dit zou de boosdoener kunnen zijn is deze af te sluiten of is alleen vervanging mogelijk en moet deze ingeleerd worden ? als hij wel vv moet worden ik heb namelijk alleen een handscanner.

alvast bedankt voor meedenken

harold4164 (0) PRO, 14 jaar geleden

egr klep vervangen het probleem is nu op gelost.
bedankt voor het mee denken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.