Opel Zafira: zafira die stottert en inhoud

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo, onze auto sloeg steeds uit ,moest constant op toeren gehouden worden, hield in en stotterde. Hij slaat inmiddels niet meer uit . Heb het gasklephuis gereinigd pakking vervangen en een gaatje doorgeboord onder in het gasklep huis. Nu loopt hij nog wel te hard stationair , stottert en houd nog steeds een beetje in. Ik heb het gaatje waarschijnlijk ook te groot geboord (ongeveer 4mm)de diameter had ik eerder nog niet gevonden op internet alleen dat het uitgeboord moest worden kan dat de reden zijn voor het hoge toerental? Wat is de functie van het gaatje waar iedereen het over heeft. hij geeft storing p0505 maar dat gaf hij ook voor dat ik er mee bezig ging. Help!!!



[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u de nieuwe vraag retour krijgt....

Moderator Problemcar[/b]

gtootje

Geplaatst door gtootje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ton25 (0), 11 jaar geleden

Storing stationaire luchtregeling
Probeer eens een ander gasklephuis en alle vacuumslangen controleren op scheuren (valse lucht)

gtootje (0), 11 jaar geleden

heb je ook een idee hoe ik een beetje schappelijk aan een ander gasklephuis kan komen. Om nu direct een nieuwe te kopen . kan geen scheuren in de slangen vinden.

Ton25 (0), 11 jaar geleden

Op sloperijen moeten ze te vinden zijn en als dat het probleem niet is kan je hem altijd nog terugbrengen...
Even egr klep schoonmaken bougies vervangen luchtfilter benzinefilter meenemen.
en dan een half bekertje remvloeistof via je vacuumleiding naar binnen laten zuigen en ff goed laten roken bij 2000 toeren (eigen risico) als je het nooit heb gedaan trouwens..
Je stappenmotor kan dit probleem ook veroorzaken het is gewoon even goed zoeken. Ik ben soms maanden bezig met deze opels als ze eenmaal oud beginnen te worden dan begint het hikken stotteren bij opeltjes

Ton25 (0), 11 jaar geleden

Is het al opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.