Opel Zafira: Zafira --> of gasklephuis of computer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hoi,

(Bouwjaar durf ik niet precies te zeggen hij staat bij de garage)
Een paar dagen geleden begon de Zafira heel vreemd te doen. Eerst al een keer de ANWB gebeld omdat hij niet wilde starten. ANWB wist mij te vertellen dat dit een bekend probleem was en dat je gewoon door moest blijven starten. Uiteindelijk sloeg de motor aan. Ik weet niet of dit eerste voorval verband houdt met waarom de auto nu bij de dealer staat -->
Namelijk op een gegeven moment begonnen alle lampjes te branden en sloeg de motor af. De motor bleef constant afslaan, tenzij je een belachelijke hoeveelheid gas gaf. Met een bak asociale herrie zijn we toen nog thuis kunnen komen, maar daarna is hij snel naar de garage gegaan.
De garage heeft de computer uitgelezen (of iets dergelijks) en kwamen tot de conclusie dat het óf het gasklephuis (+/- €500) of het computersysteem (+/- €1500) zou zijn. Vrij veel geld voor een auto een kleine 200.000 km.

Maar nou las ik hier iets op de website dat je een paar slangetjes schoon zou moeten spoelen en wat groter boren. Mijn vraag is, gaat dat ook helpen in dit geval? Aangezien volgens de dealer het probleem ook kan liggen bij het computersysteem? En gaat het ook werken, aangezien alle lampjes af en toe gingen branden?

Hoor graag van jullie, alle hulp is ontzettend welkom.

gekkewiebel

Geplaatst door gekkewiebel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

krasy (0), 13 jaar geleden

en hoe is het afgelopen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.