Opel Zafira: Zafira OPC houd in, bij koude start benzine lucht in de auto.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z20LET 2.0 turbo

Hallo,
Ik heb Opel Zafira OPC uit 2003, 147Kw-200Pk.
Sinds enige tijd merk ik dat de auto bij de koude start, binnen naar benzine gaat ruiken . Tevens lijkt het erop dat er iets lekt voor bij de motor, uitlaat ofzo, en als ik dan wat meer gas geef is er een wat scheller geluid te horen. Na enkele minuten verdwijnt de benzine lucht en is het schelle geluid ook weg.
Dan als ik ga rijden merk ik dat de auto inhoud, dus niet goed doortrekt. Sinds die tijd brand het lampje van de motormanagement, ik heb al een keer de accu-klem losgegooid en daarmee verdwijnt het storingslampje maar er veranderd niets, na enkele dagen gaat het lampje weer branden.
Nu ben ik vandaag naar de dealer geweest en heeft de auto uitgelezen en daar kwam de storingscode E170 uit, kan ook P170 zijn, misschien dat ik het niet goed verstaan heb. Volgens de monteur was het een brandstofcorrectie, brandstofdruk probleem wat bv een slechte injector kon zijn.
Wie heeft met dit probleem ervaring, of weet wat dit kan zijn, misschien dat dit een veel voorkomend probleem is bij deze auto's. Monteur zei dat dit uit te zoeken is maar ik weet uit ervaring dat dit lang kan duren en veel gaat kosten...
Hoor graag reacties
Mvg

Dave J.

Geplaatst door Dave J. (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

P0170 is een algemene melding dat er iets verkeerd is met het brandstof/lucht mengsel.
De oorzaken zijn legio, zoals valse lucht, defecte lucht massa meter of lambda sonde en nog veel meer.
Als je zegt dat er iets lekt voor bij de motor denk ik aan een lekke uitlaat die het signaal van de lambdasonde verstoort.
Door het lekje komt buitenlucht in de uitlaat en dan gaat de lambdasonde continue zeggen dat het mengsel te arm is.

Kennelijk wordt het lekje dicht gedrukt als de uitlaat warmer wordt en heb je minder problemen.
Kan een scheurtje zijn of misschien is de uitlaatspruitstuk pakking niet meer helemaal goed.
De uitlaat als eerste (laten) controleren op lekken.

Dave J. (0), 12 jaar geleden

De LMM is vervangen, auto rijdt en trekt beter door.
Verder lekt de pakking van het spruitstuk, deze moet nog vervangen worden.
Deze kan, zoals al eerder op gerageerd is, de lambosonde beinvloeden waardoor de LMM weet teveel lucht denkt te moeten geven waardoor er weer teveel benzine geinjecteerd word, die op zijn beurt weer niet goed verbrand word, waardoor er een bezine-lucht in en om de auto kan komen.

Henk Sloter (0), 12 jaar geleden

Lmm?

Dave J. (0), 12 jaar geleden

Lucht Massa Meter, stuk kunststof buis met daarop een stekkertje wat aan je luchtslang zit die naar je luchtfilterbak gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.