Opel Corsa: Zeer hoog olieverbruik

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De laatste tijd gebruikt mijn corsa zeer veel olie. ongeveer 1 liter op de 900-1200km. Mijn corsa is net 5 jaar oud en heeft net 100.000km op de teller staan. Ik rij veel en voornamelijk lange ritten. Ik moet soms iedere week olie vullen. Ik vind dit wel erg veel.

De auto rijd verder echt nog prima, ik kan ook helemaal geen blauwe rook waarnemen uit de uitlaat en of olie plekken op straat. Het enige wat mij opvalt is dat het uiteinde van de uitlaat wel erg zwart is van de roet.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn? En wat zou het ongeveer gaan kosten om deze auto weer goed te krijgen? Want zelf heb ik 2 paar linker handen om maar zo te zeggen.

Alvast bedankt!

Daviator

Geplaatst door Daviator (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Laat de motor stationair draaien en haal de oliedop eens los, als er voelbaar druk is waar te nemen dan zouden het wel eens de olieschraapveren kunnen zijn. Carterventilatie verstopt durf ik gezien de lange afstanden te betwijfelen. Vult u niet te veel olie bij want die fout wordt ook vaak gemaakt, nooit tot maximum peil maar op de helft van min/max. Te veel olie wordt met de brandstof mee verbrand.

Daviator (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie! Ik heb er niet teveel olie in gegooid, ik zorg altijd dat ik 1 streepje onder max vandaan blijf. Ik heb net de test gedaan om te kijken of er druk op de oliedop stond. En die staat er best wel. De dop ging er lasting af en als ik mijn hand er boven houd voel ik allemaal lucht tegen mijn hand gedrukt worden.

Als het de olieschraapveren zijn hoeveel zou zon reparatie mij ongeveer gaan kosten. En is het niet erg snel voor een auto van 5 jaar, waar net 100.000km op de teller staat?

gambit1996 (0), 10 jaar geleden

als de olie schraap veren aan zijn einde zijn moet het hele blok uit elkaar en dus wel een pittige rekening van de dealer maar verwacht ik niet met een auto waar net een ton op staat
Hoe is je koelvloeistof is die wel netje op peil en is die niet erg donker van kleur (met erg donker bedoel ik echt donker niet een wazempje oid)

Daviator (0), 10 jaar geleden

De koelvloeistof ziet er gewoon normaal uit en is ook netjes op peil. Daar is verder niks bijzonders aan te zien!

Daviator (0), 10 jaar geleden

Even een status update. Ik ben vorig jaar bij de dealer geweest toen hebben ze de olie verwisselt en het oliefilter vervangen. Toen is mijn verbruik beter geworden zat toen op ongeveer 1 liter op 5000 km. Nu zijn we echter een half jaar verder en is het verbruik alweer 1 op 3500 km. Ik gebruik officiële Opel olie. Ik vind de uitlaat is ook behoorlijk zwart, maar er komt geen blauwe rook uit de uitlaat. Iemand nog een idee wat het kan zijn? voordat ik weer door die dealer naar huis wordt gestuurd na een olie verversing.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Ik zou me er niet druk over maken,1 op 3500 km is niks mis mee.
En je oliedop eraf halen en voelen of deze blaast is geen meetmethode maar een indicatie.
Zoalng het verbruik niet onder de 1 op 1000 komt zou ik er lekker mee doorrijden.
Je kunt de carterventilatie reinigen maar dat heeft de dealer waarschijnlijk ook gedaan.
Of de klepsteelrubbers vervangen,maar meestal zit het in de cilinders/zuigers/schraapveren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.