Opel Astra-G Caravan 17 DTI (2000): Zeer traag accelereren

Bouwjaar: 2000

Mijn Astra is in de lage toeren enorm traag. Ik kan het gas helemaal onderin trappen en de auto reageert hier zeer sloom op. Tot het moment dat het toerental de 2000 RPM bereikt, dan schiet de auto ineens als een speer vooruit. (ik neem aan dat op dat moment de turbo in werking wordt gesteld)
Vooral bij het optrekken (in z’n 1) en na het nemen van scherpe bochten (in z’n 2) is dit bijzonder vervelend en ook zeer gevaarlijk. Ik heb het idee, dat dit probleem erger wordt, zodra de motor warmer wordt. Ook het verschil van buitentemp. heeft hier invloed op (hoe kouder hoe sneller de auto).
Boven de 2000 RPM is de auto redelijk snel te noemen, maar bij de 3000 RPM voel je dat de kracht weer even af neemt, om vervolgens weer bij 3200 RPM op volledige sterkte te komen.

3 maanden geleden zijn, na het uitlezen van de computer, de LMM en alle gloeibougies vervangen en dit heeft het probleem iets verholpen, maar nog lang niet genoeg. Op dit moment geeft het dashboard overigens geen fouten aan middels het motor-management-lampje. Wie kan mij vertellen, wat het probleem zou kunnen zijn en wat ik hieraan zou kunnen doen? Kan ik dit uberhaupt wel zelf opzoeken/verhelpen?

Alvast beankt voor de hulp!

Jacco Hoegee

Al-Coda

Geplaatst door Al-Coda (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

heeft deze wagen dit altijd al gedaan?

Al-Coda (0), 20 jaar geleden

Hi Opeltje,

Helaas weet ik dat niet, omdat ik deze auto pas vanaf augustus vorig jaar in mijn bezit heb. Destijds had ik wel vaak last van foutmeldingen, maar na het vervangen van de LMM en Gloeibougies heeft het motor management lampje niet meer gebrand.

gr,
Jacco.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

wat jij beschrijft is volgens mij normaal voor deze wagen. eigenlijk moet je hem eens vergelijken met een andere astra g 1.7 dti. daarna kun je verder..

Al-Coda (0), 20 jaar geleden

Hi Opeltje,

Bedankt voor je reactie!

Ik vrees, dat dit toch niet normaal is hoor. Het is echt, alsof je in z'n 3 probeert op te trekken. En als ik uit een scherpe bocht kom en wil gaan versnellen, dan moet ik halverwege de bocht al (in z'n 2) vol gas geven, wil ik een beetje vlot uit de bocht komen. Vaak moet ik halverwege de bocht de koppeling iets intrappen, zodat het toerental wat hoger wordt en de kracht iets toeneemt, anders duurt het heel erg lang, voordat ik een beetje vaart heb. Op kruispunten en drukke wegen levert dit soms gevaarlijke situaties op.

Het vreemde is ook, dat vanaf de 2000 RPM de Astra ineens met een klap vooruit schiet Ik heb trouwens ook het gevoel, dat dit steeds erger wordt.

Heb je deze klachten vaker gehoord bij dit type Astra?

Is een Opel garage in staat om uit te lezen wat er misschien fout kan zijn?

gr,
Jacco.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

de garage is zeker in staat om de boel uit te lezen, en laat gelijk even een monteur een stukje rijden om te kijken of dit o hoort, het pas trekken vanaf 2000 rpm is normaal voor deze motoren.

Al-Coda (0), 20 jaar geleden

Hi Opeltje,

Bedankt voor je reactie!
Er zit dus even niets anders op dan binnenkort eens een bezoekje aan de garage te brengen.
Zodra ik meer weet, laat ik het wel even weten.

gr,
Jacco.

jan-marc (0), 20 jaar geleden

Hallo Jacco, Ik ben het met Opeltje eens dat deze motoren dit 'probleem' hebben. Ik heb ook een astra van 2000 17dti.
vooral als hij koud is trekt hij bij ongeveer 2200 toeren als een speer weg. Ik kan je het advies geven om inderdaad ff naar een opel dealer te gaan om uit te laten lezen en niet te veel verwachten van deze motor onder de 2000 toeren.

Al-Coda (0), 20 jaar geleden

Hoi Jan-Marc,

Dank je wel voor de bevestiging! Ik zal binnenkort eens langs de garage rijden om de boel eens uit te laten lezen. (Wie weet wat ze vinden) En ik zal dan verder maar weinig van deze motor verwachten, al vind ik het wel erg vreemd, dat het optrekken zo verschrikkelijk traag gaat, dat het soms bijzonder gevaarlijke situaties op kan leveren.

stobbie11196 (0), 19 jaar geleden

Mijn astra 17dti heeft inderdaad precies hetzelfde; tot de 200rpm verschrikkelijk traag, bij 2000 opeens een heel ander geluid en hij spuit weg. Bij de 145 is alle power trouwens op.... wind in de rug, dan misschien 160.....En bij dat soort snelheden ook een hoog verbruik van ongeveer 1 op 13....

Volgens Opel is er niks aan de hand met de auto.

barry828 (0), 19 jaar geleden

ik heb ook een 1.7dti en heb ook hetzelfde probleem is niet vooruit te branden pas boven de 2000 toeren gebeurd er wat vind het ook erg raar want het levert inderdaad gevaarlijke situaties op maar zoals ik hier begrijp hoort het zo in dat geval ga ik maar vast een andere auto zoeken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.