Opel Astra 1.4i tailgate: bak en/of koppeling vreemd geluid en afslaan

Bouwjaar: 1993

Hallo,

toen ik bovenstaande wagen kocht viel me al snel op dat bij koppelen er een meejengelend geluid te horen is. Vooral als je langzaam rijdt ivm omgevingsgeluid. Met een warme motor lijkt het minder te zijn. De laatste tijd neemt het geluid echter toe, ook zonder te koppelen is het te horen. Met langzaam rijden vandaag is met mijn voet het koppelingspedaal iets omhooggeduwd, en geluid weg. Zou dit door afstellen mbv de stelschroef op de bak op te lossen zijn, of zou er meer aan de hand zijn?

Dan tot slot: af en toe met stationair draaien valt de motor uit. Start over het algemeen wel weer direct daarop. Bij de laatste (kleine) beurt is de stroomverdeler vervangen door een tweedehandse ivm startproblemen.

Groeten Yoroen

yoroen

Geplaatst door yoroen (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

wat het geluid betreft...druklager die minder wordt...is zo niets aan te doen, behalve vervangen.

wat het afslaan betreft, zal er iets niet goed moeten zijn in de stationair regeling denk ik.

mvdkant (0), 20 jaar geleden

vervang anders je verdeelkap met roter tegelijk voor een nieuwe.
misschien is de vervanger ook niet echt lekker meer.
heb je grote kans dat het dan goed is. kosten in totaal misschien iets van 10 tot 15 euro tazamen.

groetjes,
martin.

yoroen (0), 20 jaar geleden

Als ik het goed begrijp lijkt het probleem met de versnellingsbak niet verontrustend te zijn. M.a.w. zou ik mee kunnen doorrijden zonder risico (als het inderdaad het druklager is)?

groeten yoroen

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

een druklager kan lawaai maken en nog jaren meegaan. maargoed hij kan ook defect raken...moeilijk om daar een goed andwoordt op te geven.

yoroen (0), 20 jaar geleden

pasgeleden viel me een (heel lichte) olielekkage op, op de brug bij vervangen van defecte stabilatorstang bleek dat volgens de monteur een lekke krukaskeerring aan de kant van de bak te zijn. Mischien een idee om dit bij de eerstkomende beurt (einde van het jaar) tegelijk aan te laten pakken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.