Opel Kadett: Zekering doorgeslagen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: c1.6nz automaat

Hoi, weer een probleem het houd maar niet op. Vanavond een collega thuis gebracht, kerstpakketten tijd toch! bij het openen van de kofferbak, ik liet de motor draaien en de verlichting en achteruitverwarming stonden nog aan, na het sluiten deden de radio, richtingaanwijzers, digidash en binnenverlichting het niet meer. Ik heb 1 defecte zekering gevonden en na vervanging ging de digi verlichting zwakjes aan maar op de richtingaanwijzer zonder dat deze ingeschakeld was, maar dat weet ik niet meer zeker en de zekering ging weer hemelen. De binnenverlichting deed het nog niet. Het is nu te donker om goed te kunnen controleren of er meer zekeringen defect zijn. Wat kan er aan de hand zijn?

M.v.g. Ronny.

ronny530

Geplaatst door ronny530 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ik zou eerst de bedsrading tussen dak en achterklep goed makijken dus wel los halen dat je de draden ziet ik vermoed dat er daar wat tegen elkaar zit.

groetjes jan.

ronny530 (0), 14 jaar geleden

Hoi even een update, de zekering die doorgeslagen was is voor instumentenpaneel, radio en richting aanwijzers/alarmlichten. Na het plaatsen van de juiste zekering werkt de digidash weer maar richting niet, reden de schakelaar van de alarmlichten is defect. De samenhang met het sluiten van de achterklep kan op toeval berusten of de collega heeft de toch al zwakke schakelaar ingedrukt ( ze keek wel wat schuldig ). Ondanks dat de Kadett mij veel plezier heeft gegeven de laatste anderhalf jaar, wisselt hij morgen van eigenaar die wel op de hoogte van het euvel is.

Iedereen bedankt voor de hulp om de auto de laatste maanden aan de gang te houden.

M.v.g. Ronald.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Geen dank Ronald..

Daarvoor is het forum bedoelt, en ook altijd mooi om de feedback terug te lezen, al denkt niet iedereen zo..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.