Opel Calibra: zoek werkschema cilinderkop uitbouwen en in + distrubutie vervan

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: c25xe

ben op zoek naar schema's om myn cilinderkop uit te bouwen en trg te plaatsen graag met de aanhaalmomenten erby om hem vast te zetten,en waar ik zeker moet op letten.ook idem voor het vervangen van de distrubutie riem,distrubutie riem gesprongen graag help om de kosten beetje te verminderen,alvast bedankt en zeker tot hoors nick

nickwillems-2l.16v

Geplaatst door nickwillems-2l.16v (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nick

Je moet wel enigzins weten waaraan je gaat beginnen..als leek is dit geen makkelijk klusje om het zo maar even te zeggen..

Ik lees dat je distributieriem is gesprongen,meestal zijn dan ook de kleppen geraakt,en met een beetje pech heb je nog andere motorschade erbij..

Een tekening voor alles in en uit te bouwen heb ik niet,wel indien nodig wat aanhaalmomenten voor de kop en een distributie..

Gr Stefan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hier een idee van hoe de riem gemonteerd moet worden,en de aanhaalvolgorde + momenten van de kop.

[url=http://img21.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img21.imageshack.us/img21/7100/ca...[/img][/url]

[url=http://img21.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img21.imageshack.us/img21/5836/ca...[/img][/url]

Gr Stefan

nickwillems-2l.16v (0), 14 jaar geleden

beste stefan bedankt voor de schema's weet het is een gevoelige mototr heb al eerder cilinderkoppen losgemaakt en veranderd maar deze nog niet daarom wou ik zekerheid,moet ik nog op iets speciaals letten ofzo weet wel van krukas markeringen en nokas markeringen maar verder nog iets speciaals waar ik moet op kyken?(ja idd kleppen krom maar ga ze allemaal vervangen idem klep zittings- hydro.stoters enz...kost me rond de 2000 euro is dan ruw gepakt)maar de onderblok heeft net 130.000km en is zeker niet veel voor zo een blok en is zuinig ook nooit voor de rest problemen gehad met deze wagen stefan alvast bedankt !!!!!!

Hans4040 (300) PRO, 14 jaar geleden

"kost me rond de 2000 euro"


Voor dat bedrag heb je ook een andere Calibra.........

nickwillems-2l.16v (0), 14 jaar geleden

beste hans deze wagen is zeldzaam de v6 van calibra en zeker nog hy is in onberispelyke staat geen roest aan wielkassen deurdrempels enz..en weinig km en hy is full option en waarde van de wagen ligt stukje hoger dan je aangeeft u kan meer info trg vinden van deze wagens op opel calibra club nederland,hans this ook myn hobby de wagen en komt in de winter niet uit!maar je bent vry om je meening te geven begryp u standpunt wel grts nick

Hans4040 (300) PRO, 14 jaar geleden

Oke, in dat geval......kijk eens in je mailbox.
Pdf. bestandje met alle info.

mvg.
Hans.

nickwillems-2l.16v (0), 14 jaar geleden

dank u hans,heb je ook in pdf die van de cilinderkop om hem netjes trg te plaatsen en nogmaals thanks mvg nick

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

[quote=nickwillems-2l.16v]beste hans deze wagen is zeldzaam de v6 van calibra en zeker nog hy is in onberispelyke staat geen roest aan wielkassen deurdrempels enz..en weinig km en hy is full option en waarde van de wagen ligt stukje hoger dan je aangeeft u kan meer info trg vinden van deze wagens op opel calibra club nederland,hans this ook myn hobby de wagen en komt in de winter niet uit!maar je bent vry om je meening te geven begryp u standpunt wel grts nick[/quote]
Is inderdaad een hele fijne motor, zonde dat je zoveel schade hebt. Te lang gewacht met wisselen d-riem of andere oorzaak?

gr. Arjan

nickwillems-2l.16v (0), 14 jaar geleden

normaal ging hy nog 1500km moeten gedaan hebben maar de geleidingsrollen leven minder lang dan de constructeur voorschryft tigra zou naar het schynt nog gevoeliger zyn beter 10.000km vroeger binnekomen want de rollen zyn spytig genoeg (plastic)als ik het zo mag noemen natuurlyk is dit een kostelyke grap maar heb het over voor de wagen hy is het zeker waard mvg nick

Hans4040 (300) PRO, 14 jaar geleden

Voor een uitgebreide beschrijving van de motor kan je het beste het werkplaatshandboek van Haynes aanschaffen:
Vauxhall/Opel Omega Petrol (94 - 99) L to T
Book No:3510
ISBN:9781859605103

In het boek van de Calibra wordt deze motor niet beschreven.

http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/store...

nickwillems-2l.16v (0), 14 jaar geleden

zou het ook kunnen dat ik info op de software tis 2000 kan vinden hans? ne maat heeft die en kan hem wel lenen of kopie van krygen.want ge vind in feiten wel weinig over de calibra v6 kwa werk instructie's en dergelyke bedankt hans, ga is kykje nemen!

kleijn (0), 14 jaar geleden

tis 2000 heb je alles van hem
maar geld kost het
mvg willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.