Opel Astra: Zuipende motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6I

ik heb nu 1 jaar mijn auto, heb onderlaatst wat aan laten verbouwen door een bedrijf heb sportuitlaatje (achterpot) laten vervangen nieuw lucht filter van K&N en nieuwe velgen plus banden 17 " sinds dien heb ik gemerkt dat mijn auto aan nemelijk meer benzine verbruikt dan voorheen mijn vraag is hoe kan dat? vorig jaar reed ik met een standaard uitvoering ruim 600 Km op een volle tank en nu nog geen 350Km en het is niet zo dat ik steeds met 6000 toeren rijd. heb inmiddels het K&N luchtfilter vervangen voor het orginele van opel (eerder advies van Cor) afgetankt grote afstand gemaakt van alleen snelweg geen fille werk gehad en reed precies 387 Km op 1 tank
bij het bedrijf waar ik die onderdelen heb laten vervangen kunnen ze mij niet een specifieke uitleg geven waarom mijn motor zo veel verbruikt. Hooguit dat mijn vlotter verrot is, wel hebben zij mij geadviseerd om motor uit te lezen, ben hiervoor naar 2 opel dealers geweest en die zagen geen enkele noodzaak om dit te doen. moter is computer gestuurd en als er iets mis is gaat er een lampje branden. ( nouja dan niet he ) Iemand een ID??

bvbd !

Joost-opel

Geplaatst door Joost-opel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

joost

als je de dealer het probleem uitlegt,snap ik helemaal niet waarom ze het 'niet nodig vinden' om je auto uit te lezen!

met grotere wielen en een sportfilter zal het verbruik zeker wel wat toenemen maar meer dan de helft is abnormaal en kan gewoon niet!

er is duidelijk iets aan de hand waardoor dit gebeurt!

misschien heb je een defecte lambdasonde,maar hiervoor moet je hem gewoon even laten uitlezen om het een en ander uit te sluiten!

welke vlotter bedoelen ze eigenlijk ? de tankvlotter lijkt me sterk.normaal kun je het verbruik eenvoudig testen door het vol te tanken,ermee te rijden en erna weer vol tanken en delen door het aantal gereden kilometers..

ben benieuw en succes..

Stefan

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat eens de cilinders testen op compressie, er is iets vreemds aan de hand, ik neem aan dat je benzinetank niet lek is en dat de leidingen ook nog in goede staat zijn.

Mark

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

hang de co meter in de uitlaat en je weet het meteen...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.