Opel Astra 2012: Zwarte pluim

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A17DTE, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 81

Hoi

Ik heb een Astra j van 2012 1.7 ecoflex
Het probleem is dat de motor even onregelmatig loopt het toerental ook van 1000 naar 800 gaat en dan heb ik opeens een mooie zwarte pluim. Meestal begint het als je stil staat. Heel even denk ik dan dat de paus is overleden maar nee het is echt de auto. Het kan zo een hele tijd goed gaan en dan opeens is het er weer. Na een paar minuten is het weer weg. Auto heeft altijd netjes op tijd zijn beurten en heeft nu 228000 op de teller staan. Wat zou dit probleem kunnen veroorzaken. Ik vind het rot voor de mensen die achter me rijden en bijna stikken. Bedankt vast voor het meedenken.

Bert1197

Geplaatst door Bert1197 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 3 jaar geleden

Ik denk dat je het regeneren van je roetfilter ziet , geeft veel rook . Gezien de km st en leeftijd is het misschien eens tijd voor een nieuw filter.

bert klein (85) PRO, 3 jaar geleden

Lijkt wel of je een slecht werkende injector of te lage brandstofdruk dat ie,m probeert bij te regelen.
Wordt er veel korte afstanden, mee gereden,of weinig getankt , dan zou je aan vervuilde brandstof denken.
Brandstofsijsteemreiniger in de tank toevoegen,

    Idd door de Corona staat de auto meer thuis dan anders. Normaal gooide de auto het roetfilter nog wel eens open en moest je blijven rijden tot de melding weg was. - Bert1197 (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.