Peugeot 309: 1.4 inj. elektroklep om vervroeging te onderbreken.

Bouwjaar: 1989

Wie kan mij vertellen waarom er een elektroklepje zit in de slang van de vacuumvervroeger.
Wanneer wordt dit klepje bediend?
Ik ben namelijk mijn complete ontsteking aan het vervangen omdat het vacuumdoosje lek is(van de sloop gehaald)en toen zag ik dit klepje zitten.

Bert1169

Geplaatst door Bert1169 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kamalimba (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Bert,

Ik ben hier ook benieuwd naar. Ben je er inmiddels achter? Ik ben ook op zoek naar de werking van de 'elektroklep absorptievat'; deze zit namelijk niet in mijn auto, maar staat wel aangeven in de vraagbaak. Zie mijn post van enkele dagen terug.

Bert1169 (0), 18 jaar geleden

Ronny,ik ben er nog steeds niet achter waar dit klepje voor dient.Wel heb ik een tijdje zonder dit klepje gereden, maar ik merkte hier geen verschil.In mijn 309 zit ook geen absorptievat, dus dat zal bij dit bouwjaar wel niet standaard zijn.
Mijn auto loopt ook nog steeds te hard stationair en rijdt in het lage toerengebied schokkerig.
Is bij jouw 309 het vacuumdoosje niet lek want dat was bij mij de oorzaak van het hoge verbruik.

kamalimba (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Bert,

Handig om te weten dat het absorptievat er dus niet in hoeft te zitten. Hoef ik daar niet meer naar te kijken.
Zit het vacuumdoosje in de luchtinlaat op de T-splitsing van de slang vanaf het uitlaatspruitstuk? Hoe heb je dat lek ontdekt en waar zat het?
Ik zag gisteren dat de kap van luchtfilter naar injectie-eenheid lekt onder de aansluiting van de carterventilatie (aan de onderkant nat van de olie). Hier zou dus valse lucht aangezogen kunnen worden. Ik ga dit morgen even los halen en zo nodig plakken. Wie weet. Ik hou je op de hoogte.

ps: het klepje werkt trouwens als de motor terugzakt naar stationair --> hoe je hand maar eens op het klepje als je de gashendel open doet en weer los laat; dan voel je het klepje dicht/open (?) gaan.

Bert1169 (0), 18 jaar geleden

Ronny, het vacuumdoosje zit op de ontsteking en je kunt hem testen door het slangetje eraf te halen en er een stukje slang van ongeveer 30 cm er weer op doen en er dan aan zuigen.
Als je kunt blijven zuigen dan is ie lek. Je moet hem echt vacuum kunnen zuigen.

Ik hoor het nog wel.

Gr, Bert

kamalimba (0) PRO, 18 jaar geleden

Bert,

Ik heb wel de klep op de luchtinlaat met een vacuummeter gemeten, deze was niet lek :-). Ik zal komend weekend het vacuumdoosje wat jij bedoelt doormeten. Ik heb nu zo'n beetje alles wel doorgemeten, dus ik hoop dat dit het is. Ik laat het nog weten.

Groeten, Ronny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum