Peugeot 206: 1.6 HDIf valt uit

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1600

Beste forumleden,

Mijn naam is Ernst en ben sinds enkele jaren in het bezit van een Peugeot 206 SW 1.6 HDIf Quicksilver. Op zich een lekker wagentje, maar de laatste tijd laat hij me nog al eens in de steek. Het volgende is het geval:

1. de auto ruikt aan de binnenzijde sterk naar uitlaatgassen. Kan dit een lekkende pakking zijn bij één van de verstuivers? Eén van de verstuivers heeft ook zwarte aanslag rondom...

2. bij het starten geeft de motor af en toe een metaalachtige 'bonk', alsof er iets van metaal ergens tegenaan klapt. Tijdens het rijden heb ik daar niets van gemerkt, alleen bij het starten. Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

3. de achterruitverwarming en achterruitwisser werken niet. Dit schijnt vaker voor te komen en te maken te hebben met de stroomgeleiding in de achterruit. Ik heb echter nog geen goede oplossing kunnen vinden. Iemand?

4. het probleem waar ik me de meeste zorgen over maak: de auto valt uit tijdens het rijden. Ik kan het niet koppelen aan enig toerental of iets dergelijks. Na het uitvallen start de wagen vaak 1 of 2 keer niet direct, maar daarna weer normaal. Het uitvallen gaat samen met het 'terugschieten' van alle meters (de klokken in het dashboard schieten direct terug naar 0, zowel snelheidsmeter als toerenteller), verlichting etc. valt uit. Het lijkt wel of het hele elektronische deel ineens zonder enige aanleiding uitvalt. Kan dit te maken hebben met probleem 1 en 2 of is dit bijvoorbeeld een sensorprobleem of kabelbreuk?

Ik ben benieuwd of jullie hier iets mee kunnen! Enne, naar de opkoper brengen lukt nog wel, maar wil eerst kijken of er betaalbare en redelijk voor de hand liggende oplossingen zijn voordat ik dat doe... ;-)

Bedankt alvast voor het meedenken!

Ernst_

Geplaatst door Ernst_ (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

M.b.t. probleem 4: Als je verlichting ook uitvalt is het zeker geen sensor probleem.
Dit is een stroom probleem, ofwel een aantal voedingen valt weg, dan wel er is een probleem met een massa verbinding.

Ernst_ (0), 7 jaar geleden

@oldford
dankjewel voor je snelle reactie. Een massaprobleem of voeding, nooit aan gedacht. Een paar weken geleden liet ik (letterlijk!) 5 minuten mijn lampen branden terwijl de motor niet liep. Daarna was de Peugeot helemaal 'dood'. Starten met startkabels ging normaal, maar na het starten moest ik wel weer de tijd en zenders instellen... Zou dit en probleem 4 bijvoorbeeld veroorzaakt kunnen worden door een slechte accu?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum