Peugeot 206: Peugot accu steeds leeg ... lekstroom ?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

De accu van onze peugot is steeds leeg.

Het begon met het feit dat we ooit stil kwamen te staan bij een winkel. Ik moest naar binnen en vriend bleef zitten. Bij terug komst, deed alles het nog , radio stond aan en de auto viel uit en wilde niet meer starten.

Na die tijd gebeurt het regelmatig dat de auto niet wilt starten. We starten hem dan met de startkabels en kunnen daarna gewoon verder rijden. Soms dan doet hij het weken goed zonder problemen. Maar de laatste tijd toch wat vaker problemen.

Gister was het weer zo ver :

Vriend start auto doet het niet, startkabels erop en rijden maar. Na een flink rondje gereden te hebben komt hij thuis zet de motor af en probeert even of hij weer start. Ja hoor geen problemen. We willen 45 minuten later aanrijden en de auto start niet meer.

Aangezien wij dachten dat het de radio zou zijn hebben we de radio al helemaal losgekoppelt....

Auto is al 2 keer bij de garage geweest en hun kunnen niks vinden...

Kan het zijn dat er toch lekstroom is? Maar kan het dan ook zijn dat het na dat flink rondje rijden de accu alweer leeg is na 45 min stil staan ?

Zouden we de lekstroom nog kunnen meten en kijken welke zekering het is of zal het toch de accu zijn of iets dergelijks ?

Vinden het alleen zo raar dat de garage zelf niets kan vinden.....

Cicey

Geplaatst door Cicey (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

leeuw106 (0), 7 jaar geleden

Laat de accu eens testen, kan zijn dat die aan het eind van zijn levensduur is.

triac (0), 7 jaar geleden

lekstroom kan jij meten door een multimeter in amper stand tussen de plus pol van de accu en de kabel die daar hoort te plaatsen ,contact sleutel er uit hallen, radio verlichting en alles uit zetten dan kan jij zien op de multimeter of hij stroom meet en dat is de lekstroom,
ok aan de amperge die lekt schat jij ongeveer welk verbruiker/s het kunnen zijn anders zekeringen een voor een uithallen tot geen stroom meer lekt

Cicey (0), 7 jaar geleden

oké dank jullie wel voor de reacties.

Accu is het niet in ieder geval, althans zegt de garage. En die zit er pas een paar jaar in.

Nu dachten we de zekering eruit te halen nr 4 ( omdat die van de radio is ) , alleen wil de auto dan helemaal niet starten , plaatsen we 4 terug dan start ie wel. ( met startkabels ). Dus die zekering kunnen we er niet uit laten aangezien daar ook de stuurkolom op zit.

Nu hebben we zekering 15 eruit , morgen maar weer kijken..

harry4203 (460) PRO, 7 jaar geleden

zou toch ook de accu laten testen met goede apparatuur. (lang niet iedere garage beschikt daar over helaas) hoe lang de accu in de auto staat zegt niks. ook nwe accu's zijn helaas soms wel eens defect. vergeet ook niet dat een rondje rijden absoluut onvoldoende is om een lege accu goed op te laden. een accu correct laden met de juiste lader kost gewoon 24-48 uur.

Cicey (0), 7 jaar geleden

Dat klopt...

Maar denken nu een beetje te weten waar het aan ligt .. althans waar we het moeten zoeken...

Vanochtend wilde de auto sinds lange tijd gewoon weer starten zonder problemen. Dat dus met zekering nr 15 eruit. Het moet dus aan iets liggen ( lijkt ons ) wat met die zekering te maken heeft. Dit denken we vooral omdat we het zomaar starten de volgende dag sinds hele lange tijd niet mee gemaakt hebben.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.