Peugeot 306: 1.9 D Slecht schakelen DW8

Bouwjaar: 1999

Nog eens terugkomen op topic 29765 van mijn 306, Heb heel het stangenstelsel gesmeerd maar dit heeft nog geen resultaat mogen hebben.
Nu is het wel zo, als ik naar zijn 5 schakel, en je merkt dat dit moeilijk gaat, als je dan de motor wat toeren laat maken, hij wel gemakkelijk in zijn versnelling schiet.
Is er dan iets mis met de koppelingsplaat oid

schol

Geplaatst door schol (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de stand van het koppelingspedaal in rust ongeveer gelijk is aan die van het rempedaal en je hebt bovenstaande problemen dan ben ik bang dat er niets anders op zit dan te reviseren, de koppeling dus.

schol (0), 19 jaar geleden

Bedankt oldtimer, kun je aangeven waar het probleem presies zit, het is nl. zo dat de auto nog in garantie is bij een niet peugeot garage. Is het de drukgroep, koppelingsplaat of komt de koppelings plaat niet vrij. Het vervelende is dat probleem zich maar af en toe voordoet.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Hij komt dan niet goed vrij. Ik kan er natuurlijk ook niet in kijken maar ik denk aan de drukgroep of de splains waar de koppelingsplaat op behoort te schuiven, de price as dus. Daar zou wel eens wat roest op kunnen zitten.Als het spul open ligt kun je meer zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum