Peugeot Partner 2.0 hdi 2004: 2.0 hdi Airco compressor schakelt niet meer in. Splinternieuw,

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Gbrhyb, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

Heb alles vernieuwd in het aircosysteem omdat ze aangaven bij aankoop dat de compressor stuk was. Dus nieuwe compressor, condensor, hoge en lage drukslang en nieuwe sensor. Alles steekt erin ga de airco laten vullen word nagekeken op lekken, niks dus gevuld. Ik haal hem op en rijd een paar km en koelt super. Nu leg ik stil om vlug iets te gaan halen en de airco werkt niet meer. Vlug naar mijn mannetje dat repareert en we merken dat de compressor niet aanslaat. Er is blijkbaar wel stroom tot aan de compressor maar doet niks. Graag advies waar we nog de oorzaak kunnen vinden.
Mvg

Vaneester

Geplaatst door Vaneester , lid sinds 5 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Als er wel spanning staat op de stekker van de compressor maar de koppeling komt niet in, dan is of de spoel defect die de plaat aan moet trekken of de afstand is te groot tussen meeneemplaat en spoel.

    Is dan de spoel nog een apart onderdeel, is dat geen geheel? - Vaneester, 2 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Nee onder de poelie zit een magneet , en voor de magneet zit een meeneemplaat die uiteindelijk de compressor laat draaien als hij aangetrokken wordt door de magneetspoel als daar 12v op komt te staan.

check

Beste antwoord, geplaatst door Vaneester, 2 jaar geleden

Blijkbaar zat de stekker er niet goed in, was best een straffe stekker moest heel veel kracht op en daarna werkte die terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.