Peugeot Partner 2002: meurend dood beest in ventilatiesysteem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hoe kan ik het dashboard boven de ventilator open maken? Het weghalen van het dashboardvak lukt me niet. Ik heb 3 schroeven verwijderd boven in het vak en er helemaal onder boven de voetruimte ook nog 2, maar ergens blokkeert het. Ik moet boven de ventilator komen omdat die aanloopt en het bovendien al weken zo gruwelijk stinkt naar een rottend beest. Dat beest heeft ook in de bekleding van de motorkap huisgehouden.Verder geen essentiële bedrading doorgeknaagd gelukkig. Maar ik moet dat meurende lijk verwijderen. Ik denk dat hij nu bij de ventilator ligt want het stinkt voornamelijk als die draait. Maar hoe maak ik een deel van het dashboard daar open? Er zit geen airbag maar een kaartenvak boven de passagiersvoetruimte. Het verwijderen daarvan lijkt me de meest snelle manier om bij het ventilatiesysteem te komen. Weet iemand hoe dat los kan of moet ik in kronkels gaan liggen en via de voetruimte de ventilator verwijderen?

marnie

Geplaatst door marnie , lid sinds 11 maanden geleden

3 Reacties

Hempie1, 10 maanden geleden

Kijk eens of er een interieurfilter zit onder de motorkap ter hoogte van het schutbord. Vaak kun je de ventilator bereiken zonder al teveel te slopen als je dat filter weghaalt. Kun je er meteen een nieuw filter inzetten want als er een beest in zit dan zal die het filter ook gemold hebben.

Hans4040 PRO, 10 maanden geleden

Hiero...(plaatje is Engels, dus even andersom kijken)

.

marnie, 10 maanden geleden

Dank voor de suggesties. Ik ga een dezer dagen even kijken. Het dashboard op het plaatje herken ik niet. Ook niet gespiegeld. Maar wat ik eruit opmaak dat ik toch opgevouwen op zijn kop in de voetruimte moet kruipen om bij de ventilator te komen. Eerst nog maar eens onder de motorkap kijken. Had ik al gedaan maar misschien heb ik iets over het hoofd gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Peugeot Partner aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.