Peugeot 206: 206 1.6 (bj2000) start niet.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8V

Hallo,

de 206 van mijn schoonzus start niet. Startmotor gaat prima rond. Benzine komt tot aan injectoren. Vonken doet ie. Dus injectoren. Lijkt erop, dat deze geen signaal krijgen om te werken.

Startrelais onder de ecu schakelt prima. (tijdens starten klikt deze en heb hem ook buiten de auto getest). Sensor bij vliegwiel is vervangen door dealer. Sensor boven op de versnellingsbak is getest, en lijkt ok.

Heb het idee, dat de startblokkering voorkomt, dat de injectoren hun werk doen. Dus dit zou met de sleutel te maken kunnen hebben. Reservesleutels getest, maar helaas. Ook opnieuw inleren van sleutel had geen effect. (problemen begonnen, toen mijn schoonzus perongeluk de sleutel, samen met een defibrilator in een tas had gehad. Wellicht dat de accu's/magneten in deze defibrilator schade kunnen aanbrengen aan de sleutel?)

Wie heeft er een idee, wat dit kan zijn? Ik ben een beetje door mijn standaard testjes heen nu.

Roy wilms

RoyW

Geplaatst door RoyW (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Roy,
krijgen de injecoteren wel spanning op de stekker?

RoyW (0), 11 jaar geleden

Nee, zojuist even gemeten op 1 van de stekkers.

Roy

RoyW (0), 11 jaar geleden

Niemand die me met dit probleem kan helpen?

Roy

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

De voeding voor de injectoren komt volgens mij vanaf het dubbelrelais. Dubbelrelais hangt onder de plaat waar de ECU op gemonteerd zit links in de motorruimte thv de motorsteun (als je voor de auto staat).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum