Peugeot 206: 206 loopt op 3 poten en soms maar op 3

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik heb een 206 sinds 2 maanden. Nu loopt hij op 3 cilinders ipv 4. Ook loopt hij al vanaf een paar weken beroerd en heb er injectiecleaner ingedaan en even hoog in de toeren laten draaien (dus even in hoge toeren laten rijden en pas laat overschakelen ) hij liep toen even goed. Na het tanken reed hij echter maar op 2 cilinders en wil nu de 3de erbij pakken maar die 4de pakt hij niet. Wij hebben de bobine en bougies al vervangen en de koelvloeistof ook al vervangen. Wat kan dit zijn. Ook bij 120 gaat ineens het stop lampje branden en ga ik weer 110 rijden gaat deze weer uit ook zie je de temperatuurmeter bij 120 uitslaan naar heet maar de koelvloeistof blijft 86 graden. Zelf denken wij dat dit er los van staat maar helaas is er nu niet echt met de auto te rijden wie kan ons helpen.

Moniquefierst

Geplaatst door Moniquefierst (140) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Citrogek (0) PRO, 7 jaar geleden

Kan van alles zijn. Wat je zou kunnen doen is de bougiekabels nat sproeien met een plantenspuit om te kijken of ze doorslaan. Bij draaiende motor natuurlijk.

Moet eerlijk zeggen dat het klinkt alsof de koppakking lek is. Stijgt het oliepeil ook? En was het peil van de koelvloeistof laag? Brand het storingslampje? Zou ook nog een defecte injector kunnen zijn.

Moniquefierst (140), 7 jaar geleden

Bedankt. Het is injector 1 en 4 die defect zijn. Heb de auto maar uit laten lezen aangezien er op 2 poten echt niet mee te rijden is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.